ΑΘΗΝΑ
02:14
|
28.04.2024
Ο ευρωβουλευτής είναι ανεξάρτητος από τις 17 Απριλίου του περασμένου έτους, ύστερα από αίτημα άρσης της ασυλίας του για υπόθεση βιασμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξανά υποψήφιος θα είναι ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, στις ερχόμενες Ευρωεκλογές, στις οποίες ανακοίνωσε ότι θα κατέβει με το «Πράσινο Κίνημα».

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής είναι ανεξάρτητος από τις 17 Απριλίου του περασμένου έτους, έπειτα από τις αποφάσεις να τεθεί εκτός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ευρωομάδας της Αριστεράς, λόγω αίτησης άρσης της ασυλίας του από την εισαγγελία του Βελγίου για βιασμό και σωματική βία. Ο ηθοποιός ανακοίνωσε την απόφασή του με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία ανέφερε:

«Σήμερα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την συμπόρευσή μου, με το Πράσινο Κίνημα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.  Είναι στιγμή να αναγνωρίσουμε τη σύνδεση μεταξύ πολιτισμού, περιβάλλοντος και καινοτομίας και να δράσουμε αναλόγως.

Στη διάρκεια της θητείας μου, ως Ευρωβουλευτής, εργάστηκα ακατάπαυστα για να προωθήσω τις αξίες αυτές. Και τώρα, με τη συμπόρευσή μου με το Πράσινο Κίνημα, πιστεύω ότι μπορούμε να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα. Η ενίσχυση του πολιτισμού μέσω της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, είναι μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή προσπάθεια και αφοσίωση. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη και την εμπιστοσύνη, που μου δείξατε όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζουμε!», ανέφερε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Η ανακοίνωση του Πράσινου Κινήματος

«Με το Πράσινο Κίνημα θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις επικείμενες Ευρωεκλογές ο Αλέξης Γεωργούλης. Ο δραστήριος Έλληνας Ευρωβουλευτής ενώνει τις δυνάμεις του με πράσινο κόμμα της χώρας στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την οικολογική – πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της κοινωνίας.

Ο Αλέξης Γεωργούλης θα συνεισφέρει τα μέγιστα με την εμπειρία του και το πλούσιο Ευρωκοινοβουλευτικό του έργο, καθώς κατάφερε να αναδειχθεί στην 1η θέση από όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, σε κοινοβουλευτική επίδραση, με βάση τη μέτρηση του BCW Influence Index.

Το Πράσινο Κίνημα, εκφράζει την σύγχρονη κυβερνώσα οπτική των “πράσινων πολιτικών”, μακριά από τις περιθωριακές ιδεοληψίες των οικολόγων του παρελθόντος. Με ολοκληρωμένη πρόταση, που εμπεριέχεται στο Σχέδιο Πράσινης Διακυβέρνησης, το οποίο έχει εγκαίρως παρουσιαστεί και βρίσκεται στη διάθεση όλων των πολιτών.

Το Πράσινο Κίνημα υπογραμμίζει ότι οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες για την Ε.Ε, αλλά και για τη χώρα μας η οποία έχει να εκλέξει “πράσινο” ευρωβουλευτή από το μακρινό 2009.

Οι δηλώσεις του Κώστας Καλογράνη και του Αλέξη Γεωργούλη

Αμέσως μετά τη συμφωνία της καθόδου του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη με το Πράσινο Κίνημα, ο επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του κόμματος Κώστας Καλογράνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Καλωσορίζουμε τον Έλληνα Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη στην κοινή μας προσπάθεια για να εκπροσωπηθεί ο πράσινος χώρος στην επόμενη Ευρωβουλή. Το σημαντικό έργο του στην Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωκοινοβουλίου όπου συμμετείχε είναι βασικό εχέγγυο για την ποιοτική μας συνεργασία σε επίπεδο θέσεων και προτάσεων. Ενώ το γεγονός ότι κατάφερε να αναδειχθεί στην 1η θέση από όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, σε κοινοβουλευτική επίδραση, με βάση τη μέτρηση του BCW Influence Index, το αποδεικνύει περίτρανα.

Καλή επιτυχία στον κοινό μας αγώνα».


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα