ΑΘΗΝΑ
07:28
|
27.04.2024
Στο δρόμο 85 εργαζόμενοι από τις 31 Μαΐου που θα μπει λουκέτο στα εργοστάσια.
SONOCO ΕΛΛΑΣ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αιφνίδιο λουκέτο οδηγούνται τα εργοστάσια της χαρτοποιίας SONOCO ΕΛΛΑΣ ΑΕ σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς. Οι συνολικά 85 εργαζόμενοι ενημερώθηκαν χθες ότι τα δύο εργοστάσια θα σταματήσουν τη λειτουργία τους στις 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με το voria.gr οι εργαζόμενοι στις δυο μονάδες έμαθαν την Τρίτη ότι «η επιχείρηση δεν άντεξε υπό το βάρος του ενεργειακού κόστους» και αναγκάστηκε να κατεβάσει ρολά.

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε αμέσως μετά το τριήμερο της εθνικής επετείου, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα υπήρχε αγγελία σύμφωνα με την οποία η διοίκηση της εταιρείας αναζητούσε εργαζόμενο για τη μονάδα συσκευασίας στη Θεσσαλονίκη.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η καθώς δραστηριότητα της εταιρείας είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα πραγματοποίησε «επένδυση 3 εκατ. ευρώ για την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», ωστόσο σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, «ο ΔΕΔΔΗΕ δεν την ενέταξε στο δίκτυό του λόγω έλλειψης χωρητικότητας δικτύου».

Αποτέλεσμα είναι οι περίπου 30 εργαζόμενοι στη μονάδα συσκευασίας στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης και οι 55 στο εργοστάσιο στο Σταυροχώρι του Κιλκίς να μείνουν χωρίς δουλειά στο τέλος Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και επεξεργασία χαρτονιού από ανακύκλωση. Συγκεκριμένα, κατασκευάζει ανακυκλωμένο χαρτόνι, χάρτινα κυλινδρικά εξαρτήματα, χαρτοπυρήνες και χάρτινους κυλίνδρους. Στο Κιλκίς οι εγκαταστάσεις της εταιρίας εκτείνονται σε 5.500 τμ.

Στο Κιλκίς η εταιρεία έχει σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, που εκτείνονται σε 5.500 τμ. Η SONOCO ΕΛΛΑΣ ΑΕ διέθετε έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό με τα προϊόντα της να ταξιδεύουν, μεταξύ άλλων, σε Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισραήλ, Κατάρ.

Όπως προκύπτει από τον πιο πρόσφατο αναρτημένο ισολογισμό της εταιρείας στο ΓΕΜΗ και αφορά το 2021 «ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 19.932.910 ευρώ, ενώ το αποτέλεσμα της χρήσεως προ φόρων και τόκων διαμορφώθηκε σε ζημιά 350.761 ευρώ».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα