ΑΘΗΝΑ
05:51
|
28.04.2024
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιεσδήποτε ποινικές ευθύνες, αλλά οι δικαστές δεν πείστηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε φυλάκιση διάρκειας δύο ετών με 3ετή αναστολή τους ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων για τον θάνατο ενός 66χρονου τετραπληγικού από αμέλεια. Ο άνδρας υπέστη σημαντικά εγκαύματα και απεβίωσε μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο τον Ιούλιο του 2019.

Στην δεύτερη ανακριτική διαδικασία, οι κατηγορούμενοι (ένα ανδρόγυνο ζευγάρι) κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μειώνοντας την ποινή τους κατά ένα έτος σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Οι συγγενείς του θύματος κατέθεσαν ότι λόγω της τετραπληγίας του δεν μπορούσε να κρατήσει το τσιγάρο και κάπνιζε μόνο με τη βοήθεια τρίτων προσώπων. Το δικαστήριο επίσης ανέφερε ότι η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άνδρα δε λειτούργησε επειδή είχε τοποθετηθεί ένα καπάκι, με αποτέλεσμα η φωτιά να καίει για 20 λεπτά.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιεσδήποτε ποινικές ευθύνες, αλλά οι δικαστές δεν πείστηκαν. Ήδη από το προηγούμενο δικαστήριο είχε δοθεί εντολή να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και άλλων προσώπων σχετικά με τη φωτιά.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα