ΑΘΗΝΑ
09:49
|
27.04.2024
«Η διαρκής κινητοποίησή μας είναι ο μόνος τρόπος να ακουστούν οι φωνές αυτών που συστημικά καταδικάζονται στη σιωπή, αυτών που υφίστανται διαρκή και ακραία εκμετάλλευση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση καλεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου στις 9 το πρωί, στο κτήριο του Εφετείου Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως 14), όπου θα να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου, λίγο προτού λήξει το 18μηνο κράτησης για κάποιους από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.

«Η άμεση ενεργοποίηση της κοινωνίας είναι η μόνη ασπίδα», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Επιτροπή και συνεχίζει:

«Η διαρκής κινητοποίησή μας είναι ο μόνος τρόπος να ακουστούν οι φωνές αυτών που συστημικά καταδικάζονται στη σιωπή, αυτών που υφίστανται διαρκή και ακραία εκμετάλλευση.

Μετά την εισαγγελική πρόταση που αθωώνει τον Μίχο απο τις βασικές κατηγορίες και τις μετατοπίζει στη μάνα της 12χρονης, μετά τις τελευταίες δίκες trafficking που συνδέονται με την υπόθεση και δημιουργούν ένα δυστοπικό ιστορικό (greek police mafia, Ηλιούπολη κ.α.), αλλά και τη συγκάλυψη που επιχειρείται και σε άλλες μεγάλες υποθέσεις όπως το έγκλημα των Τεμπών, η κοινωνική επαγρύπνηση είναι αναγκαία».

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αλληλεγγύης απαιτεί:

  • Να δικαιωθεί η 12χρονη.
  • Να μην μετατραπούν τα θύματα σε θύτες.
  • Να μην κατασκευαστεί η ενοχή της μητέρας της ανήλικης επιζήσασας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα