ΑΘΗΝΑ
06:21
|
06.05.2024
Προωθεί σχέδιο για την συγκρότηση «διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης» που θα εξασφαλίσει τη διανομή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.
Γιοάβ Γκάλαντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδια για αποδυνάμωση και διάλυση της οργάνωσης αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA, καταβάλλει εντατικά το Ισραήλ.

Λίγες βδομάδες αφότου το Ισραήλ αποφάσισε να διακόψει πλήρως κάθε συνεργασία με την  UNRWA, έχοντας εξασφαλίσει την απόφαση των ΗΠΑ να «παγώσουν» κάθε χρηματοδότηση, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε σήμερα πως η χώρα του προωθεί σχέδιο για την συγκρότηση μίας «διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης» που θα εξασφαλίσει τις διανομές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Γκάλαντ, που πριν λίγες μέρες ήταν στην Ουάσιγκτον για να συντονίσει τις κινήσεις της ισραηλινής κυβέρνησης και στρατού με αυτές των ΗΠΑ, έκανε αυτές τις δηλώσεις ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε σε Πεντάγωνο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Λευκό Οίκο.

Ισραηλινά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η εφημερίδα The Times of Israel, αναφέρουν πως η «πολυεθνική δύναμη» που προορίζεται από το Ισραήλ να αντικαταστήσει την UNRWA εξασφαλίζοντας παράλληλα συνεργάτες και συνενόχους στην κατοχή της Λωρίδας της Γάζας με το πρόσχημα διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας, σχεδιάζεται να συγκροτηθεί από διάφορες αραβικές χώρες. Ωστόσο, κατά αυτές τις πληροφορίες, στις χώρες αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ που περιορίζουν το ρόλο τους (στην παρούσα φάση) σε αυτόν του μεσολαβητή για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ σε ό,τι αφορά ομήρους και εκεχειρία.

Νεκρός Ισραηλινός των ειδικών δυνάμεων και 16 τραυματίες

Τον 254ο στρατιωτικό έχασαν σήμερα οι Ισραηλινοί στο πλαίσιο σκληρών μαχών που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, στην πόλη Χαν Γιούνις.

Ο 21χρονος Αλόν Κουντριάσοφ

Νεκρός έπεσε ο 21χρονος Αλόν Κουντριάσοφ, των ειδικών δυνάμεων από την Ταξιαρχία Εγκόζ.  Στις ίδιες σφοδρές συγκρούσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι 16 στρατιωτικοί, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ο 21χρονος Κουντριάσοφ σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε με ρουκέτα από μαχητή της Χαμάς που κρατούσε φορητό εκτοξευτή (RPG) σε κτίριο που βρισκόταν κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ, το οποίο πολιορκείται εδώ και μέρες από τον ισραηλινό στρατό μαζί με άλλα νοσοκομεία (Αμάλ, αλ Σίφα, κ.α.).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα