ΑΘΗΝΑ
12:12
|
28.04.2024
Παράλληλα το Ισραήλ αιτήθηκε από τις ΗΠΑ επαναπρογραμματισμό της συνάντησης, αναφορικά με την επικείμενη εισβολή στη Ράφα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφώνησε να επαναφέρει τις αντιπροσωπείες στην Αίγυπτο και το Κατάρ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας και για μια ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η απόφαση έρχεται ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας- κυρίως από συγγενείς των ομήρων-, για την απόφαση του πρωθυπουργού να αποσύρει οι αντιπροσωπίες, μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ, για άμεση κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Το γραφείο του Νετανιάχου δήλωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συνομίλησε με τους επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών -Σιν Μπετ και Μοσάντ- και «ενέκρινε την αποστολή αντιπροσωπείας στις επόμενες ημέρες στη Ντόχα και το Κάιρο», δίνοντας εντολή να προχωρήσουν με τις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού ενημέρωσε σήμερα τον Λευκό Οίκο πως επιθυμεί επαναπρογραμματισμό της συνάντησης, με αντικείμενο την επικείμενη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με πληροφορίες του NBC.

Επικαλούμενο κορυφαίο Αμερικανό αξιωματούχο, το μέσο μεταδίδει ότι αξιωματούχοι των δύο κυβερνήσεων αναζητούν ήδη ημερομηνία για τη συνάντηση.

Ο Λευκός Οίκος είχε γνωστοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι επιθυμούσε να συζητήσει με ισραηλινούς αξιωματούχους εναλλακτικά σενάρια, ώστε να αποφευχθεί μια χερσαία επίθεση στη Ράφα, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστινίοι, που εγκατέλειψαν τις εστίες τους από το ξέσπασμα του πολέμου, αναζητώντας καταφύγιο στο νότιο άκρο του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα