ΑΘΗΝΑ
18:09
|
02.05.2024
Οι εκκλήσεις των συγγενών έχουν γίνει πιο απεγνωσμένες, από τότε που οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές επέστρεψαν από το Κατάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους συγγενείς ενός εκ των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα συνέλαβε η ισραηλινή αστυνομία, κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας στο Τελ Αβίβ, μετά την αποτυχία των πρόσφατων συνομιλιών για εκεχειρία και απελευθέρωση των ομήρων.

Μέλη οικογενειών και ακτιβιστές χρησιμοποίησαν κλουβιά για να φράξουν έναν κεντρικό δρόμο το βράδυ της Τρίτης, απαιτώντας από την ισραηλινή κυβέρνηση να αναλάβει δράση για την απελευθέρωση εκείνων που εξακολουθούν να κρατούνται από την Χαμάς.

Περίπου 300 πολίτες πήραν μέρος στη διαδήλωση της Τρίτης, έξω από το κεντρικό κτίριο του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ – μερικοί από αυτούς κλειδωμένοι σε κλουβιά και κάποιοι με πλακάτ που έλεγαν «κανένα τίμημα δεν είναι υπερβολικό». Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι συνέλαβε τέσσερις διαδηλωτές «μετά από ταραχές».

«Η αστυνομία ενήργησε με την απαιτούμενη ευαισθησία και επέτρεψε τη διαμαρτυρία ορισμένων οικογενειών των ομήρων ακόμα κι αν δεν ήταν νόμιμη», σημείωσε σχετικό ανακοινωθέν. «Ωστόσο, ορισμένοι από τους διαδηλωτές αποφάσισαν να κατέβουν στην λεωφόρο Ayalon και να φράξουν την κυκλοφορία, διακινδυνεύοντας τους οδηγούς και τον εαυτό τους».

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, δύο από τους συλληφθέντες ήταν συγγενείς ενός 79χρονου ομήρου, του Αβραάμ Μούντερ. Ανάμεσά τους ήταν ο ανιψιός του, Σαχάρ Μορ Ζαχίρο, ο οποίος αργότερα επιβεβαίωσε την σύλληψη με ένα βίντεο έξω από αστυνομικό τμήμα, στο οποίο είχε κρατηθεί για σχεδόν τρεις ώρες.

Οι εκκλήσεις των συγγενών έχουν γίνει πιο απεγνωσμένες από τότε που οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές επέστρεψαν από το Κατάρ. Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι έμμεσες συνομιλίες είχαν φτάσει «σε αδιέξοδο».

Οι μεσολαβητές είχαν επιδιώξει μια συμφωνία για μια παύση των εχθροπραξιών από το Ισραήλ στη Γάζα για έξι εβδομάδες, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 40 από τους υπολειπόμενους 130 ομήρους. Τουλάχιστον 30 όμηροι θεωρούνται νεκροί.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα