ΑΘΗΝΑ
12:20
|
23.06.2024
Τον προηγούμενο μήνα, το κοινοβούλιο ενέκρινε τον νόμο, αλλά χρειαζόταν την έγκριση του προέδρου, ώστε να τεθεί σε ισχύ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, απέρριψε την Παρασκευή έναν νόμο που θα επέτρεπε την πρόσβαση χωρίς συνταγή στο αντισυλληπτικό χάπι «της επόμενης ημέρας», για κορίτσια και γυναίκες ηλικίας 15 ετών και άνω.

Ανακοίνωση από το γραφείο του Ντούντα ανέφερε ότι ο πρόεδρος επέστρεψε τον νόμο στο κοινοβούλιο, αλλά πως ήταν ανοιχτός στο να συζητήσει για το ενδεχόμενο πρόσβασης στο αντισυλληπτικό χάπι χωρίς συνταγή, για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν παρουσιάστηκαν πειστικά επιχειρήματα κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης. τα οποία θα δικαιολογούσαν την ελεύθερη πρόσβαση στο χάπι για κορίτσια κάτω των 18 ετών.

Τον προηγούμενο μήνα το κοινοβούλιο ενέκρινε τον νόμο, αλλά χρειαζόταν την έγκριση του προέδρου, ώστε να τεθεί σε ισχύ. Η νέα κυβέρνηση της Πολωνίας είχε προτείνει τον νόμο ως πρώτο βήμα προς την χαλάρωση των αναπαραγωγικών κανονισμών της Πολωνίας, οι οποίοι είναι από τους πιο περιοριστικούς στην Ευρώπη και κληρονομήθηκαν από την προηγούμενη, συντηρητική κυβέρνηση.

Το βέτο του Ντούντα σημαίνει ότι το χάπι, το οποίο εμποδίζει την γονιμοποίηση και δεν αποτελεί χάπι άμβλωσης, παραμένει διαθέσιμο μόνο με συνταγή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες πυρκαγιές σε Αργολίδα και Ροδόπη

ΗΠΑ: Τέσσερις οι νεκροί στο νέο επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών

Ανδρουλάκης: 28 χρόνια χωρίς τον ανεπανάληπτο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες θα δηλώσουν αντιρρησίες συνείδησης για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα