ΑΘΗΝΑ
01:41
|
02.05.2024
Οι ύποπτοι συνελήφθησαν  στην πόλη Βακντάτ και μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα, Ντουσαμπέ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία του Τατζικιστάν προχώρησε σε συνολικά εννέα συλλήψεις υπόπτων για πιθανή εμπλοκή με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα και το ISIS-Khorasan. Οι ύποπτοι συνελήφθησαν  στην πόλη Βακντάτ και μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα, Ντουσαμπέ.

Από τους συλληφθέντες, τέσσερις είναι Τατζίκοι υπήκοοι και θεωρούνται ύποπτοι για τη φονικότερη επίθεση στη ρωσική πρωτεύουσα. Συνελήφθησαν μαζί με άλλους επτά, μερικοί εκ των οποίων είναι επίσης από το Τατζικιστάν.

Αυτή την εβδομάδα, πηγές στο Reuters ανέφεραν ότι το Τατζικιστάν έχει συγκεντρώσει μέλη των οικογενειών των υπόπτων για ανάκριση από ρώσους ερευνητές στη Ντουσαμπέ. Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στη Μόσχα, με Αμερικανούς αξιωματούχους να αναφέρουν ότι υπάρχουν πληροφορίες που δείχνουν συνδέσεις με το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, γνωστό ως ISIS-Khorasan.

Την Πέμπτη, η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε πως έχει στη διάθεσή της αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν τους ένοπλους με «Ουκρανούς εθνικιστές», μια κατηγορία που αμέσως απορρίφθηκε από τις ΗΠΑ ως «αβάσιμη προπαγάνδα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα