ΑΘΗΝΑ
07:25
|
28.04.2024
Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας κατηγόρησε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουκρανία ότι έπαιξαν ρόλο στην τρομοκρατική επίθεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή Ουκρανών στην πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο συναυλιακό κέντρο Crocus Hall, στη Μόσχα, ανακοίνωσε πως έχει στη διάθεσή της η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση της περασμένης Παρασκευής, συνδέονται με «Ουκρανούς εθνικιστές».

Επιπλέον, στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή ανέφερε ότι οι δράστες είχαν λάβει σημαντικά ποσά σε μετρητά και κρυπτονομίσματα από την Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε από τις ηλεκτρονικές συσκευές των συλληφθέντων και ερευνώντας τις οικονομικές τους συναλλαγές.

Η Ουκρανία έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με την θανατηφόρα επίθεση στη Μόσχα.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας (FSB), Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουκρανία ότι έπαιξαν ρόλο στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Ο Μπόρτνικοφ παραδέχτηκε ότι οι δράστες ήταν «ακραίοι ισλαμιστές» και ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν προειδοποιήσει «γενικά» τους Ρώσους συναδέλφους τους για ενδεχόμενο κίνδυνο επιθέσεων. Ωστόσο, ο επικεφαλής της FSB υποστήριξε ότι «δυτικές μυστικές υπηρεσίες βοήθησαν τους επιτιθέμενους, ενώ οι ουκρανικές είχαν άμεσο ρόλο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα