ΑΘΗΝΑ
13:34
|
28.04.2024
«Εσείς είστε πίσω από όλες αυτές τις οργανώσεις τύπου ISIS,- οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία - εσείς οι ίδιοι τις δημιουργήσατε», τόνισε η εκπρόσωπος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εξαιρετικά απίθανο» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, το ενδεχόμενο να πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus Hall στη Μόσχα, σενάριο που, σύμφωνα με την ίδια, ασπάστηκαν οι ΗΠΑ, όταν το περιστατικό βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη.

«Και μόνο το γεγονός ότι μέσα στις πρώτες 24 ώρες [μετά την επίθεση], πριν ακόμη σβήσει η φωτιά, οι Αμερικανοί άρχισαν να ουρλιάζουν ότι δεν ήταν η Ουκρανία, νομίζω, αποτελεί ενοχοποιητικό στοιχείο. Δεν μπορώ να το ταξινομήσω αλλιώς,· είναι από μόνο του απόδειξη», είπε η διπλωμάτης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στο Sputnik.

Η εκπρόσωπος επέστησε την προσοχή στην «έντονη αντίδραση των ΗΠΑ, που επιμένουν ότι αυτό σίγουρα ήταν έργο του ISIS». «Φυσικά, η ταχύτητα με την οποία κατάφεραν να [καταλήξουν σε τόσο απόλυτα συμπεράσματα] είναι εκπληκτική. Τους πήρε μόνο λίγες ώρες για να βγάλουν τα μικρόφωνα, να ανάψουν τα φώτα, να καλέσουν τον Τύπο και να συμπεράνουν ποιος φέρει την ευθύνη για αυτήν την φρικαλεότητα», δήλωσε η Ζαχαρόβα.

«Νομίζω ότι έχουν στριμώξει τον εαυτό τους σε μια γωνία, γιατί μόλις άρχισαν να φωνάζουν ότι ήταν ο ISIS, όλοι εκείνοι που εργάζονται στις διεθνείς σχέσεις, πολιτικοί επιστήμονες και ειδικοί, υπενθύμισαν σε όλους τι είναι πραγματικά ο ISIS» ,τόνισε η Ζαχάροβα.

«Εσείς είστε πίσω από όλες αυτές τις οργανώσεις τύπου ISIS,- οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία – εσείς οι ίδιοι τις δημιουργήσατε», κατέληξε.

Την Κυριακή, η ίδια είχε επιτεθεί με δριμύ τρόπο κατά των ΗΠΑ, στηλιτεύοντας τη βιασύνη με την οποία η Αντριέν Γουάτσον ανέφερε πως οι Αμερικανοί είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία, καθώς και ότι η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν.

«Μακάρι να μπορούσαν να διευθετήσουν τη δολοφονία του δικού τους Προέδρου Κένεντι τόσο γρήγορα. Αλλά όχι, για περισσότερα από 60 χρόνια δεν κατάφεραν να μάθουν ποιος τον σκότωσε. Ή μήπως το έκανε ο ISIS; Ή θα καθυστερήσουν άλλα 60 χρόνια με συγκεκριμένα, παίζοντας με την όποια ‘εποικοδομητική αβεβαιότητα;’», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα