ΑΘΗΝΑ
09:19
|
04.05.2024
«Ποιοι ήταν οι εγκέφαλοι; Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας θα το μάθουν. Αλλά όποιοι και αν είναι, μένουν στην Ουκρανία», τόνισε ο πρώην αξιωματικός των Πεζοναυτών,
Ημέρα πένθους σήμερα στη Ρωσία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να αποδώσει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στη Μόσχα στον ISIS φαίνονται ύποπτες λόγω της συμπεριφοράς των δραστών, δήλωσε μιλώντας στο ρωσικό δίκτυο Sputnik ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Σκοτ Ρίτερ.

Μιλώντας στον απόηχο της επίθεσης και καθώς η Ρωσία θρηνεί σήμερα, σε μια ημέρα εθνικού πένθους τα 133 θύματα της επίθεσης, την ευθύνη της οποίας φέρεται να ανέλαβε ο ISIS, o Αμερικανός πρώην στρατιωτικός επεσήμανε το γεγονός ότι οι τρομοκράτες συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία, κάτι που υπογράμμισε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο χθεσινό του διάγγελμα, ο Ρίτερ παρατήρησε πώς οι «άνθρωποι της βίας» έχουν την τάση να «κατευθύνονται προς τη γη της επαγγελίας τους», στο τέλος της ημέρας.

«Αυτό που εννοώ με αυτό είναι, ας πάρουμε μια ομάδα ειδικών δυνάμεων που επιχειρεί πίσω από τις γραμμές του εχθρού: Αν απειληθούν, προσπαθούν να πάνε σπίτι τους, προσπαθούν να διαφύγουν προς τις φιλικές γραμμές», εξήγησε.

«Ο ISIS πιστεύει σε μια διεστραμμένη εκδοχή της θρησκείας. Η γη της επαγγελίας τους είναι ο παράδεισος, να γίνουν δηλαδή μάρτυρες και να κατευθυνθούν στις ρίζες τους», τόνισε.

«Αλλά δεν είναι αυτό που έκαναν αυτοί οι τρομοκράτες», συνέχισε. «Η γη της επαγγελίας τους ήταν Ουκρανία και εκεί κατευθύνονταν. Και αυτό είναι το μόνο που πρέπει να ξέρουμε. Ήταν μια επίθεση που συνδέεται με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ποιος ήταν πίσω από αυτή την επίθεση; Ποιοι ήταν οι εγκέφαλοι; Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας θα το μάθουν. Αλλά όποιοι και αν είναι, μένουν στην Ουκρανία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα