ΑΘΗΝΑ
10:32
|
02.05.2024
Από την ουκρανική πλευρά, είχε προετοιμαστεί ένα «παράθυρο» διαφυγής ώστε οι τρομοκράτες να περάσουν τα σύνορα, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ημέρα πένθους κήρυξε την 24η Μάρτη ο Ρώσος πρόεδρος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για μια «οργανωμένη μαζική δολοφονία αμάχων», τα θύματα της οποίας ήταν δεκάδες ειρηνικοί, αθώοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, εφήβων και γυναικών», έκανε λόγο σε διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την χθεσινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στον χώρο εκδηλώσεων Crocus City Hall στη Μόσχα.

«Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι όχι μόνο με μια προσεκτικά, κυνικά σχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση, αλλά με μια προετοιμασμένη και οργανωμένη μαζική δολοφονία ειρηνικών, ανυπεράσπιστων ανθρώπων», τόνισε κάνοντας λόγο για πλήγμα στην Ρωσία και τον λαό της.

Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους γιατρούς, τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και τους διασώστες για την παροχή βοήθειας στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά και στους απλούς πολίτες που τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση συνέδραμαν τα θύματα και κήρυξε την αυριανή ημέρα, Κυριακή 24 Μαρτίου, ημέρα εθνικού πένθους.

Όσο αφορά στους δράστες της επίθεσης, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, από την ουκρανική πλευρά, είχε προετοιμαστεί ένα «παράθυρο» διαφυγής ώστε οι τρομοκράτες να περάσουν τα ρωσικά σύνορα.

«Και οι τέσσερις άμεσοι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης, όλοι όσοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ανθρώπους, βρέθηκαν και συνελήφθησαν. Συνολικά 11 άτομα συνελήφθησαν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αξιωματικοί της FSB εργάζονται για να αποκαλύψουν ολόκληρη τη βάση των τρομοκρατών, δηλαδή αυτούς που τους παρείχαν μεταφορά, σχεδίασαν διαδρομές διαφυγής από τον τόπο του εγκλήματος και ετοίμασαν κρύπτες και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών.

«Όλοι οι δράστες, αλλά και οι διοργανωτές της τρομοκρατικής επίθεσης θα τιμωρηθούν δίκαια», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η Μόσχα ελπίζει στη συνεργασία όλων των χωρών για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Όποιοι και αν είναι, όποιος και αν τους κατηύθυνε, επαναλαμβάνω, θα εντοπίσουμε και θα τιμωρήσουμε όλους όσοι βρίσκονται πίσω από τους τρομοκράτες, που προετοίμασαν αυτήν την θηριωδία, αυτήν την επίθεση στη Ρωσία, στον λαό μας», υπογράμμισε.

«Γνωρίζουμε ποια είναι η απειλή της τρομοκρατίας και ανυπομονούμε να αλληλεπιδράσουμε με όλα τα κράτη που συμμερίζονται το πένθος μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το σημαντικό, αυτή τη στιγμή, είναι να αποτρέψουμε όσους βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση να διαπράξουν νέα εγκλήματα» τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν και κάλεσε τους Ρώσους να παραμείνουν ενωμένοι.

«Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα και τη θέλησή μας, την αποφασιστικότητα και το θάρρος μας», πρόσθεσε. «Κανείς δεν θα καταφέρει να σπείρει δηλητηριώδεις σπόρους διχόνοιας και πανικού στην πολυεθνική μας κοινωνία», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία έχει περάσει πολλές φορές από δύσκολες, μερικές φορές αφόρητες δοκιμασίες, αλλά έχει γίνει ακόμα πιο δυνατή. «Έτσι θα είναι τώρα», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα