ΑΘΗΝΑ
15:39
|
02.05.2024
Οι Ινδονήσιοι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν μια τεράστια φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο σε μια στρατιωτική εγκατάσταση πυρομαχικών λίγο έξω από την πρωτεύουσα.
Κανείς δεν αναφέρθηκε ότι πέθανε στο περιστατικό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ινδονήσιοι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν μια τεράστια φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο σε μια στρατιωτική εγκατάσταση πυρομαχικών λίγο έξω από την πρωτεύουσα, προκαλώντας μια σειρά από εκρήξεις και στέλνοντας σύννεφα καπνού στον νυχτερινό ουρανό, αναφέρει το Reuters.

Κανείς δεν αναφέρθηκε ότι πέθανε στο περιστατικό, είπε ο στρατιωτικός αξιωματούχος Μοχάμαντ Χασάν στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο, λέγοντας ότι η φωτιά ξέσπασε σε ένα τμήμα της εγκατάστασης που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση ληγμένων πυρομαχικών.

«Έχουμε ελέγξει την τοποθεσία, τις περιμέτρους, δεν υπάρχουν θύματα», είπε ο Χασάν σε συνέντευξη Τύπου κοντά στην τοποθεσία στο Μπεκάσι, στα περίχωρα της Τζακάρτα.

«Τα ληγμένα πυρομαχικά περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να είναι ασταθείς… Θα μπορούσαν να υπήρξαν κάποιες τριβές που πυροδότησαν τη φωτιά», είπε.

Πλάνα που μεταδόθηκε από το τοπικό δίκτυο KompasTV έδειξαν πορτοκαλί φλόγες και φουσκωμένα σύννεφα καπνού να υψώνονται στον νυχτερινό ουρανό, ενώ δυνατές εκρήξεις ακούγονταν από αρκετά χιλιόμετρα (μίλια) μακριά.

Ομάδες πυροσβεστών και παραϊατρικών ήταν ορατές κοντά στο σημείο, αλλά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν καθώς η φωτιά μαινόταν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Είπαν ότι η φωτιά ξεκίνησε στις 6.30 μ.μ. (1130 GMT).

Ο κάτοικος της περιοχής Άργκα Νάντα είπε στο KompasTV ότι είχε ακούσει μια δυνατή έκρηξη που τίναξε πόρτες και παράθυρα. Ο κόσμος βγήκε τρέχοντας στους δρόμους νομίζοντας ότι ήταν σεισμός, είπε.

Ο αξιωματούχος του στρατού Κριστομέι Σιαντούρι είπε ότι οι αρχές του καναλιού απομακρύνουν τους ανθρώπους από τις κοντινές γειτονιές. Οι πυροσβέστες δεν μπόρεσαν ακόμη να σβήσουν τη φωτιά, είπε, προσθέτοντας ότι η αιτία της είναι άγνωστη.

Προειδοποίησε επίσης τους κατοίκους να μην αγγίζουν αντικείμενα που μπορεί να «πεταχτούν» προς τα έξω από εκρήξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα