ΑΘΗΝΑ
11:47
|
02.05.2024
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας ζητά επιτάχυνση της παραγωγής όπλων για να καλύψουν τις ανάγκες του Κιέβου, αλλά και τα γαλλικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
Τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού VAB, ηλικίας άνω των 40 ετών, έχουν αντικατασταθεί από τον γαλλικό στρατό με τα νέας γενιάς τεθωρακισμένα Griffon
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία θα παραδώσει εκατοντάδες παλιά τεθωρακισμένα οχήματα και νέας τεχνολογίας πυραύλους εδάφους-αέρος στην Ουκρανία, παραμένοντας σταθερά στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνού.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην La Tribune Dimanche, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά από συνομιλίες με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του ζήτησε να ετοιμάσει ένα νέο πακέτο βοήθειας, το οποίο θα περιλαμβάνει παλιό αλλά λειτουργικό γαλλικό εξοπλισμό.

«Ο ουκρανικός στρατός πρέπει να υπερασπιστεί μια πολύ μεγάλη γραμμή μετώπου, η οποία απαιτεί τεθωρακισμένα οχήματα, απολύτως απαραίτητα για την κινητικότητα των στρατευμάτων, και αποτελούν μέρος των ουκρανικών αιτημάτων», τόνισε ο Λεκορνού, αναφερόμενος στα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού VAB, ηλικίας άνω των 40 ετών, που αντικαθίστανται στον γαλλικό στρατό από τα νέας γενιάς τεθωρακισμένα οχήματα Griffon.

Απαντώντας στα πιεστικά αιτήματα του Κιέβου για ενίσχυση των αντιαεροπορικών αμυντικών του δυνατοτήτων, το Παρίσι θα ξεκλειδώσει επίσης μια νέα παρτίδα πυραύλων Aster 30 για τη συσκευή SAMP/T MAMBA, την αντίστοιχη του αμερικανικού Patriot. «Επίσης, αναπτύσσουμε πυρομαχικά εξ αποστάσεως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, για να τα παραδώσουμε στους Ουκρανούς αυτό το καλοκαίρι », πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας.

Την εβδομάδα που πέρασε, ο Λεκορνού επανέλαβε τις πιέσεις προς την αμυντική βιομηχανία, να επιταχύνει την παραγωγή ώστε να καλύψει τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού, αλλά και για να συνδράμει στις ανάγκες των γαλλικών πλοίων ενάντια στις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα