ΑΘΗΝΑ
11:31
|
30.04.2024
Σάλο ξεσήκωσαν τα λόγια του Ρεπουμπλικάνου εκπρόσωπου του Μίσιγκαν, κατά την διάρκεια ομιλίας σε στενό κύκλο υποστηρικτών του.
Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να ξοδέψουν ούτε ένα δολάριο για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αλλά να ξεμπερδεύουν γρήγορα, υποστήριξε
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντί να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, οι ΗΠΑ θα πρέπει να «ξεμπερδέψουν γρήγορα» με αυτή την υπόθεση, όπως έκαναν με το Νακγασάκι και την Χιροσίμα, είπε, μιλώντας σε κοινό υποστηρικτών του ο Τιμ Γουόλμπεργκ, εκπρόσωπος του Μίσιγκαν στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Όπως ακούγεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ρεπουμπλικάνος πολιτικός, μιλώντας την Δευτέρα στο δημαρχείο του Μίσιγκαν, τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να ξοδέψουν ούτε ένα δολάριο για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αλλά να στηρίξουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ το οποίο χαρακτήρισε τον «μεγαλύτερο σύμμαχο των ΗΠΑ στον κόσμο».

«Θα έπρεπε να είναι σαν το Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα. Ξεμπερδέψτε γρήγορα», τόνισε, αναφερόμενος στις ιαπωνικές πόλεις όπου οι ΗΠΑ έριξαν ατομικές βόμβες στο τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, δολοφονώντας εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους.

Σε δήλωσή του, σήμερα Κυριακή, μετά την διαρροή του βίντεο ο Γουόλμπεργκ, υποστήριξε ότι τα μέσα ενημέρωσης παρερμήνευσαν τα σχόλιά του, τονίζοντας ότι χρησιμοποίησε την αναφορά σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι μεταφορικά. Επέμεινε, ωστόσο, ότι όσο πιο γρήγορα το Ισραήλ και η Ουκρανία νικήσουν τη Χαμάς και τη Ρωσία, αντίστοιχα, «τόσο λιγότερες αθώες ζωές θα χαθούν στα διασταυρούμενα πυρά».

Καθώς το βίντεο με τις δηλώσεις του έγινε viral, το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) εξέδωσε μια δήλωση καταγγέλλοντας τις δηλώσεις του ως «καθαρή έκκληση για γενοκτονία».

«Αυτό θα πρέπει να καταδικαστεί από όλους τους Αμερικανούς που εκτιμούν την ανθρώπινη ζωή και το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου, που αποτελεί την μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ. «Το να ζητάμε τόσο επιπόλαια κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία κάθε ανθρώπου στη Γάζα στέλνει το ανατριχιαστικό μήνυμα ότι οι ζωές των Παλαιστινίων δεν έχουν καμία αξία», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Διεργασίες Μπλίνκεν για συμφωνίες ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ υπό όρους

Στη Σερβία μεταβαίνει το Μάιο ο Κινέζος Πρόεδρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα