ΑΘΗΝΑ
10:17
|
06.05.2024
«Σιωπή=Θάνατος» το μήνυμα στο πανό που προσπάθησαν να ανοίξουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλωτές που ζητούσαν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα διέκοψαν την Πασχαλινή Λειτουργία το βράδυ του Σαββάτου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου, στην Νέα Υόρκη.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε νωρίτερα από την Times Square και στο τέλος της διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την καθεδρικό ναό όπου ήταν σε εξέλιξη η λειτουργία της αγρυπνίας του Πάσχα και διέκοψαν την λειτουργία ανοίγοντας ένα πανό με το σύνθημα «Σιωπή=Θάνατος», ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από άνδρες ασφαλείας.

Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι στην θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο καρδινάλιος Τίμοθι Ντόλαν, Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, δεν αντέδρασαν στην ακτιβιστική δράση.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, διοργανώθηκαν, χθες Σάββατο στην Βρετανία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και πολλές ακόμα χώρες, ενώ πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς, η Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών απηύθυνε κάλεσμα για προσευχή και ειρήνη στη Μέση Ανατολή και για τον τερματισμό του πολέμου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα