ΑΘΗΝΑ
07:00
|
03.05.2024
Προσωπικά δεδομένα που ανήκουν σε 73 εκατομμύρια σημερινούς ή πρώην πελάτες της AT&T έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.
Τα δεδομένα που εμπλέκονται στην παραβίαση φαίνεται να προέρχονται από το 2019 ή νωρίτερα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσωπικά δεδομένα που ανήκουν σε 73 εκατομμύρια σημερινούς ή πρώην πελάτες της AT&T έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, αναφέρει το BBC.

Πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων διευθύνσεων, αριθμών κοινωνικής ασφάλισης και κωδικών πρόσβασης δημοσιεύτηκαν στον σκοτεινό ιστό, δήλωσε ο αμερικανικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών.

Η AT&T είπε ότι δεν είχε εντοπίσει στοιχεία που να δείχνουν ότι τα δεδομένα είχαν κλαπεί, αλλά έφερε εμπειρογνώμονες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για έρευνα.

Η εταιρεία είπε ότι είχε επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των πελατών.

Η εταιρεία τους προέτρεψε να «παραμείνουν σε επαγρύπνηση παρακολουθώντας τη δραστηριότητα του λογαριασμού και τις πιστωτικές αναφορές».

Τα δεδομένα που εμπλέκονται στην παραβίαση φαίνεται να προέρχονται από το 2019 ή νωρίτερα και συνδέονται με 7,6 εκατομμύρια πελάτες και 65,4 πρώην κατόχους λογαριασμών.

Περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες όπως πλήρη ονόματα, διευθύνσεις email και ημερομηνίες γέννησης, αν και η AT&T είπε ότι οι οικονομικές πληροφορίες δεν είχαν εμφανιστεί στη διαρροή.

Η εταιρεία ανέφερε σε δήλωση ότι δεν είναι σαφές εάν τα δεδομένα προέρχονταν από τα δικά της συστήματα ή από τρίτο προμηθευτή.

Το ασύρματο δίκτυο 5G της AT&T καλύπτει περίπου 290 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ και η εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου της χώρας.

Τον Φεβρουάριο, μια μεγάλη διακοπή λειτουργίας επηρέασε δεκάδες χιλιάδες χρήστες τηλεφώνων, γεγονός που προκάλεσε μια συγγνώμη από την εταιρεία και μια προσφορά πίστωσης 5 $ για όσους επηρεάστηκαν.

Οι εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη ξεκίνησαν έρευνα για αυτό το επεισόδιο, το οποίο άφησε τους ανθρώπους να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνά τους για περίπου 12 ώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα