ΑΘΗΝΑ
22:02
|
01.05.2024
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε στόχο μια πολυσύχναστη αγορά στη βόρεια Συρία.
Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των νεκρών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε στόχο μια πολυσύχναστη αγορά στη βόρεια Συρία, μεταδίδει το BBC.

Αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν η έκρηξη χτύπησε την κεντρική αγορά της πόλης Αζάζ στην επαρχία του Χαλεπίου, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Πλάνα από τα επακόλουθα έδειχναν πτώματα πεσμένα στο έδαφος, κατεστραμμένα κτίρια και τα υπολείμματα ενός αυτοκινήτου να φλέγονται.

Δεν είναι σαφές ποιος πραγματοποίησε την επίθεση στην πόλη που διοικείται από φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Όταν έσκασε η βόμβα, η αγορά ήταν απασχολημένη με τους αγοραστές να αγοράζουν νέα ρούχα για τα παιδιά τους ενόψει του Eid al-Fitr, που σηματοδοτεί το τέλος του ισλαμικού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού τον επόμενο μήνα.

Οι White Helmets, μια εθελοντική ομάδα διάσωσης που δραστηριοποιείται στη Συρία, είπε ότι δύο παιδιά ήταν μεταξύ των νεκρών.

Το Αζάζ ελέγχεται από πολιτοφυλακές που πολεμούν τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ Αλ-Ασάντ στον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι πληρεξούσιοί τους ελέγχουν μεγάλες περιοχές της Συρίας κατά μήκος των συνόρων που μοιράζονται οι δύο χώρες.

Το Αζάζ φιλοξενεί την Προσωρινή Κυβέρνηση της Συρίας, μια ομάδα αντιπολίτευσης που ισχυρίζεται ότι είναι η νόμιμη αρχή της χώρας.

Η πόλη έχει περιγραφεί από αναλυτές ως στρατηγικής σημασίας στο πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου λόγω της εγγύτητάς της στα τουρκικά σύνορα και της αξίας της ως οδού ανεφοδιασμού.

Οι βόμβες που στοχεύουν σε πολυσύχναστες περιοχές αμάχων δεν είναι ασυνήθιστες στη βορειοδυτική συνοριακή περιοχή της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της Αζάζ.

Το 2017, περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το δικαστήριο της πόλης.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος – η οποία κατέλαβε την πόλη το 2013 και την κατείχε για λίγο – ανέλαβε την ευθύνη για εκείνη την επίθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα