ΑΘΗΝΑ
06:02
|
03.05.2024
Εργαζόμενος στα ναυπηγεία, εγκλωβίστηκε στην μπουκαπόρτα καραβιού, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα ένα τραγικό εργατικό δυστύχημα συνέβη, το μεσημέρι του Σαββάτου, με έναν 42χρονο εργαζόμενο να χάνει τη ζωή του, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών σε πλοίο στα Ναυπηγεία της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θανάσιμος τραυματισμός του 42χρονου, που φέρεται να δούλευε στα ναυπηγεία μέσω εργολαβίας, συνέβη κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, σημαίας Κύπρου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εγκλωβίστηκε στην μπουκαπόρτα.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στελέχη του Λιμενικού, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, ενώ ο 42χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο υπεύθυνος του συνεργείου συνελήφθη και προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον αρμόδιο νηογνώμονα.

Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας: Φτάνει ως εδώ!

Το Εργατικό Κέντρο, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο χώρο των ναυπηγείων τονίζει με ανακοίνωσή του ότι είχε επισημάνει ήδη εδώ και ενάμιση μήνα την ανάγκη να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ασφαλείας και υγείας όλων των εργαζομένων με αφορμή άλλο ατύχημα που συνέβη όταν υποχώρησε γέφυρα στην οποία βρισκόταν.

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του:

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο ότι μια σειρά μέτρα ασφάλειας θεωρούνται “κόστος” και στην έλλειψή τους θυσιάζονται ζωές συναδέλφων, άλλοι τραυματίζονται, σακατεύονται. Για την εργοδοσία σημασία έχει “να βγαίνει η δουλειά”, να βγαίνει με όποιο κόστος. Ακόμα κι αν αυτό είναι το σακάτεμα, ακόμα και η ζωή των εργαζομένων. Για αυτό και οι ατελείωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση, η δουλειά “ήλιο με ήλιο”, οι εγκληματικές εκπτώσεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».

«Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ως κανονικότητα αυτή η κατάσταση! Δεν θα επιτρέψουμε το νέο αυτό έγκλημα να συγκαλυφθεί!», προσθέτει το Εργατικό Κέντρο και ζητά να αποδοθούν όλες οι ευθύνες σε όλους τους αρμόδιους, από τον εργολάβο μέχρι την πλοιοκτήτρια εταιρεία για λογαριασμό της οποίας γίνονταν οι εργασίες, μέχρι τα Ναυπηγεία Χαλκίδας στις εγκαταστάσεις των οποίων εκτελούνταν οι εργασίες συντήρησης.

«Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία, σε όποιο εργοδότη κι αν δουλεύουν, πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους. Δεν ανεχόμαστε να πηγαίνουμε για δουλειά με το φόβο μήπως επιστρέψουμε σπίτια μας σακατεμένοι ή μήπως δεν γυρίσουμε και καθόλου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα