ΑΘΗΝΑ
15:48
|
02.05.2024
Επίσκεψη Δημήτρη Καιρίδη σε Χανιά και Γαύδο για συναντήσεις με αντικείμενο τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνολικά 74 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους Αιγύπτιοι, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 10 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Γαύδου, καθώς το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βρίσκονταν σε δυσχερή θέση.

Περιπολικό πλωτό του λιμενικού σώματος τους εντόπισε τις πρώτες πρωινές ώρες και τους μετέφερε στην Παλαιοχώρα Χανίων. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, αναμένεται να μεταφερθούν σε κατασκηνώσεις του Καλαθά.

Από το δήμο Χανίων ξεκίνησε την επίσκεψη του στην Κρήτη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης ο οποίος θα βρεθεί και στη Γαύδο για συναντήσεις με αντικείμενο τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, το ζήτημα έχει προβληματίσει τις δημοτικές αρχές της Γαύδου και των Χανίων με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελένη Ζερβουδακη να κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη οργάνωσης προγραμματισμού και ενίσχυσης σε συνεργασία με την επίσημη Πολιτεία για όλα όσα υποχρεώνεται ο κάθε Δήμος να προσφέρει στους ανθρώπους που επιλέγουν τη φυγή από τη χώρα τους για λόγους ασφάλειας ή επιβίωσης.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα