ΑΘΗΝΑ
14:26
|
15.07.2024
Ήδη, έχουν δώσει εξηγήσεις οι 11 βουλευτές του κόμματος, κατηγορούμενοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε σήμερα η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, για κόμμα των Σπαρτιατών, με την ανωμοτί κατάθεση του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει κληθεί ως ύποπτος για ηθική αυτουργία, στην εξαπάτηση των εκλογέων.

Η έρευνα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, ξεκίνησε ύστερα από την καταγγελία του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, για «μαφιόζικες πρακτικές». Ο ίδιος είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής: «Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά κέντρα και το λέω με το θάρρος της γνώμης μου ως Έλληνας πολίτης. Χρησιμοποιούν μεθόδους που παραπέμπουν σε Greek mafia και Δον Κορλεόνε που λένε σε κάποιους τι θα κάνουν, πότε θα το κάνουν και πώς θα το κάνουν».

Ο πρωτόδικα καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι ο τελευταίος εκ των υπόπτων που βρέθηκε στο γραφείο της εισαγγελέως, προκειμένου να καταθέσει.

Στην κατάθεσή του ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει κόμμα-κέλυφος. Επιπλέον, φέρεται να σημείωσε ότι η στήριξή του στο κόμμα των Σπαρτιατων υπήρξε δημόσια και δεν εξαπάτησε κανέναν ψηφοφόρο.

Ήδη, έχουν δώσει εξηγήσεις οι 11 βουλευτές του κόμματος μετά την άρση της ασυλίας τους, για την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Αναμένονται πλέον τα επόμενα βήματα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, την ώρα που τα βλέμματα είναι στραμμένα και στο Εκλογοδικείο, καθώς για το κόμμα των Σπαρτιατών εκκρεμεί η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου σχετικά με τη νομιμότητα συμμετοχής του στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Αθήνα ο Φρέντι Μπελέρης- Συνάντηση με Μητσοτάκη

Νέα στάση εργασίας στον Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο» για τα δεδουλευμένα

ΔΑΚΕ προς Μενδώνη: Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που φέρει υπογραφή κατηγορούμενης στο κύκλωμα εκβιαστών

Δεν υπάρχει εξαήμερη εργασία, επιμένει η Νίκη Κεραμέως

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα