ΑΘΗΝΑ
06:11
|
04.05.2024
Η εισαγγελέας διαβίβασε έγγραφο στο οποίο καταγράφονται οι επισκέψεις των βουλευτών των «Σπαρτιατών» στον Ηλία Κασιδιάρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής να εισηγηθεί στην Ολομέλεια, σύμφωνη με το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, για άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Βουλή, μαζί με το αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών των «Σπαρτιατών», τον φάκελο με την κατάθεση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ο οποίος είχε καταγγείλει -μεταξύ άλλων- ότι εξωκοινοβουλευτικά κέντρα με όρους «Greek Mafia» καθοδηγούν τους βουλευτές του κόμματος του και άφηνε αιχμές για παρασκηνιακές μεθοδεύσεις του Ηλία Κασιδιάρη.

Συμπεριέλαβε επίσης στον φάκελο έγγραφο των φυλακών Δομοκού, στο οποίο καταγράφονται οι επισκέψεις των βουλευτών των «Σπαρτιατών», Χαράλαμπου Κατσιβαρδά και του Πέτρου Δημητριάδη, στον Ηλία Κασιδιάρη τον Ιανουάριο και τον Αύγουστο.

Από την πλευρά τους και οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών», τόσο στην Επιτροπή όσο και με δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, απέρριψαν τις κατηγορίες ότι καθοδηγούνται από τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ υποστήριξαν ότι «το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί· υπάρχουν όλα τα απτά στοιχεία και η ίδια η πραγματικότητα θα ανατρέψει το αδίκημα» για το οποίο κατηγορούνται. Μάλιστα,βάσει πληροφοριών, κάποιοι από τους βουλευτές, ζήτησαν οι ίδιοι την άρση της ασυλίας τους, έτσι ώστε «να αποδείξουν την αθωότητα τους».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα