ΑΘΗΝΑ
19:04
|
02.05.2024
Η Σαμπάχ Α.Σ. Χανίγια που έχει ισραηλινή υπηκότητα συνελήφθη στο σπίτι της στη νότια πόλη Τελ Σιβά στο πλαίσιο έρευνας της αστυνομίας και της ασφάλειας.
Σύλληψη της αδελφής του Ισμαήλ Χανίγια στο Νότιο Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την 57χρονη αδελφή του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, Σαμπάχ Αμπντέλ Σαλάμ Χανίγια, ανακοίνωσαν σήμερα πως συνέλαβαν δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας στο νότιο τμήμα του Ισραήλ.

Η Σαμπάχ Α.Σ. Χανίγια που έχει ισραηλινή υπηκότητα συνελήφθη στο σπίτι της στη νότια πόλη Τελ Σιβά στο πλαίσιο έρευνας που έγινε σε συνεργασία της αστυνομίας με τις δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας, Shin Bet. Ωστόσο στο σύντομο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισραηλινές αρχές το μόνο που φαίνεται να βρήκαν στο σπίτι ήταν…μερικές δεσμίδες χαρτονομισμάτων κάτω από καναπέδες και πολυθρόνες.

Στη συνέχεια ανακοίνωσαν πως στην κατοικία της συλληφθείσας βρέθηκαν «έγγραφα, τηλέφωνα, και άλλα ευρήματα και στοιχεία που την συνδέουν με την επιτροπή σοβαρών παραβάσεων ασφαλείας κατά του κράτους του Ισραήλ».

Ο Ισμαήλ Χανίγια ζει στη Ντόχα του Κατάρ και είναι επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς.

Η σύλληψη της αδελφής του πιθανώς εντάσσεται σε κινήσεις των Ισραηλινών για άσκηση διαπραγματευτικής πίεσης με σκοπό τις απελευθερώσεις ομήρων δίχως βιώσιμη και μακροπρόθεσμη εκεχειρία, όπως διεκδικεί η Χαμάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μ. Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μηχανική βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα