ΑΘΗΝΑ
18:17
|
30.04.2024
Με διάταξη του ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούνται για βασανιστήρια, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη κατακράτηση.
Πέθανε στις 13 Ιουλίου του 2020 έναν μήνα μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση βασανισμού του Βασίλειου Μάγγου, που πέθανε στις 13 Ιουλίου του 2020 έναν μήνα μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, αναφέρει στον λογαριασμό του στο Facebook ο πατέρας του.

Όπως γράφει ο Γιάννης Μάγγος, με διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούνται έξι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας (τέσσερεις της ΟΠΚΕ και δύο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας) για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

– των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή
– της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή
– της έκθεσης κατά συναυτουργία και
– της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία. (Η κατά συρροή κατηγορία αφορά τους τέσσερεις πρώτους)

Όπως αναφέρεται στη διάταξη, τονίζει ο πατέρας του θύματος, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις πράξεις που κατηγορούνται, εκ των οποίων η πρώτη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων και να εξασφαλιστεί η εμφάνισή τους στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, επιβλήθηκαν εις βάρος τους περιοριστικοί όροι ήτοι: 1) απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και 2) την παροχή εκ μέρους τους εγγυοδοσίας ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού.

«Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και δύναμη σ’ εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται», καταλήγει ο Γιάννης Μάγγος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Διαθέσιμη η τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων

Η διεθνής κοινότητα ξέχασε τους πεινασμένους Σουδανούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα