ΑΘΗΝΑ
22:42
|
03.05.2024
Ένας 13χρονος συνελήφθη ως ύποπτος και για τον τραυματισμό δυο συνομηλίκων του.
Φωτ.: Jani Saikko/Yle
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας μαθητής έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν από το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο στην πόλη Βαντάα της Φινλανδίας, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί.

Η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε, ότι ένα 12χρονο παιδί έχασε τη ζωή του και άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν ένας συνομήλικός τους άνοιξε πυρ την Τρίτη σε σχολείο βόρεια της πρωτεύουσας Ελσίνκι.

Το περιστατικό στο σχολείο Viertola, συνέβη στις 9 σήμερα (2/4), τοπική ώρα, καθώς ξεκινούσαν τα μαθήματα μετά τις διακοπές του Πάσχα, καθώς ακούστηκαν πυροβολισμοί, με τις τοπικές αρχές να καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Σήμερα, μετά τις 9:00 π.μ., έλαβε χώρα ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε ένα σχολείο… στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας μαθητής της έκτης τάξης, μαθητής του σχολείου», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ίλκα Κοσκιμάκι, επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης Ανατολικής Ουουσίμα, προσθέτοντας ότι άλλοι δύο «τραυματίστηκαν σοβαρά».

Ένας ύποπτος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είναι επίσης ηλικίας 13 ετών, έχει συλληφθεί.

«Ο άμεσος κίνδυνος έχει τελειώσει», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η διευθύντρια του σχολείου, Σάρι Λαασίλα, αρνούμενη να σχολιάσει περαιτέρω το περιστατικό.

Στο σχολείο Viertola που έχει 800 μαθητές και 90 άτομα προσωπικό φοιτούν μαθητές ηλικίας επτά έως 15 ετών, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα