ΑΘΗΝΑ
00:03
|
06.05.2024
Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη για χρηματοδότηση 200 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσωρινός ανάδοχος για τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Βορείου Οδικού ‘Αξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ) στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο» αναδείχθηκε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η περίοδος της παραχώρησης είναι 35 έτη, εκ των οποίων έως πέντε έτη (60 μήνες) είναι η περίοδος μελετών – κατασκευών. Το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του Β.Ο.Α.Κ. είναι μήκους 157,5 χλμ. και υπάρχει πρόβλεψη για χρηματοδότησή του με 200 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης του διεθνούς διαγωνισμού για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, δεύτερος στην Κατάταξη Διαγωνιζόμενος, μετά και την πάροδο της αποκλειστικής προθεσμίας των δέκα ημερών, κατά την οποία δεν ασκήθηκε προδικαστική προσφυγή, αναδείχθηκε η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε..

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η διαδικασία οριστικοποίησης των συμβατικών εγγράφων, η ανάδειξη οριστικού αναδόχου, ο προσυμβατικός έλεγχος νομιμότητας και η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κατόπιν, (μεταξύ άλλων) η υπογραφή της σύμβασης και η κύρωσή της από τη Βουλή.

Με την έναρξη της παραχώρησης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, θα ξεκινήσει η περίοδος της μελέτης του έργου και στη συνέχεια, όταν οριστικοποιηθούν οι μελέτες και αφού έχουν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις, ώστε να καταστεί διαθέσιμος ο χώρος εκτέλεσης του έργου, θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα