ΑΘΗΝΑ
13:10
|
27.04.2024
Πέφτουν οι τελικές υπογραφές της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού στο σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS PROJECTS που έχει συστήσει την εταιρεία “Νέα Εγνατία Οδός”.
Εγνατία Οδός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα στις 16:00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού. Στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ έχει κληθεί το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS PROJECTS που έχει συστήσει την εταιρεία “Νέα Εγνατία Οδός” να υπογράψει και να κλείσει το πρώτο μέρος του διαγωνισμού που τρέχει εδώ και περίπου 8 χρόνια.

Αυτή η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης είναι ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του μεγάλου οδικού άξονα της Βόρειας Ελλάδας. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα χρειαστεί να κλείσουν και άλλες εκκρεμότητες όπως η αδειοδότηση των σηράγγων και η λειτουργία των τελευταίων σταθμών διοδίων.

Περίπου το Φθινόπωρο σύμφωνα με εκτιμήσεις πηγής με γνώση του διαγωνισμού η σύμβαση παραχώρησης θα κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και θα πάρει σάρκα και οστά και μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει και η καταβολή του τιμήματος που θα κυμανθεί σε κάτι περισσότερο από 1,35 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οργή έχει προκαλέσει η είδηση για τις δραματικές αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού μετά την παραχώρηση της στην TERNA-EGIS PROJEXTS, καθώς οι εν λόγω οι αυξήσεις θα φέρουν το αντίτιμο των διοδίων αρχικά από τα 0,03 ευρώ/χιλιόμετρο, στα 0,04/χιλιόμετρο (δηλαδή +33% εδώ), και αργότερα θα φτάσουν στο 0,065 ευρώ/χιλιόμετρο, μια αύξηση που φτάνει αισίως το +116%. Κοινώς, το διπλάσιο και παραπάνω κόστος μετακίνησης μέσα από τον αυτοκινητόδρομο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα