ΑΘΗΝΑ
16:51
|
25.04.2024
Η παρουσίαση θα γίνει στις 2/4/2024 στο Κομπραί, Διδότου 34 στην Αθήνα στις 7 το απόγευμα.
Δημήτρης Λένης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Θεωρίες συνωμοσίας, Ιστορία, Θεωρία και Πρακτική» είναι το νέο βιβλίο του αστροφυσικού Δημήτρη Λένη, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 2/4/2024 στο Κομπραί, Διδότου 34 στην Αθήνα στις 7 το απόγευμα:

Οι Μασόνοι και οι εξωγήινοι, τα Νεφιλίµ και οι πιλότοι των αεροπλάνων που µας ψεκάζουν, οι δολοφόνοι του Κένεντι και οι εβραιοµπολσεβίκοι Σοφοί της Σιών, όλοι εφαρµόζουν πολλαπλές σκοτεινές συνωµοσίες εναντίον µας.

Υπάρχει όµως επιπλέον µια ακόµα αµείλικτη παγκόσµια συνωµοσία, αυτή που µας επιβάλλει να µη σκεφτόµαστε τι ακριβώς σηµαίνει ο όρος Θεωρία Συνωµοσίας και ποιες οι πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες της διάδοσης τέτοιων, ασαφώς ορισµένων, θεωριών.

Το βιβλίο επιχειρεί να διαβάσει την ιστορία της ανάδυσης διαφόρων µυστικών συνωµοσιών οι οποίες, υποτίθεται, «εξηγούσαν» τη Γαλλική Επανάσταση· εξετάζει την πολύ πιο πρόσφατη δηµιουργία του όρου Θεωρία Συνωµοσίας τον 20ό αιώνα· επιχειρεί να κατανοήσει τι ακριβώς σηµαίνει ο όρος και ποια φαινόµενα περιλαµβάνει. Στόχος του είναι να αποκαλυφθεί το πώς οι θεωρίες συνωµοσίας, αντίθετα µε την κοινή αντίληψη, είναι στην πραγµατικότητα στοιχεία της κυρίαρχης ιδεολογίας.

Απορρέουν αυθόρµητα από την ιδεολογική διάρθρωση του µοντέρνου κράτους και γίνονται εργαλεία, στα χέρια δυνάµεων που δεν συνωµοτούν µυστικά, για την ολοφάνερη-και όχι µυστική-διαχείριση της πολιτικής στα πλαίσια των κοινωνιών του ύστερου καπιταλισµού.

Ο ∆ηµήτρης Λένης γεννήθηκε στο Αίγιο το 1967 και είναι αστροφυσικός. Πιθανόν λόγω των σπουδών του και της αφοσίωσής του στην επιστήµη της Φυσική, έχει αποκτήσει µια ορισµένη συµπάθεια για θεωρίες που πιστεύουν ότι εξηγούν τα ανεξήγητα, εξού και η ενασχόλησή του και µε θεωρίες συνωµοσίας. Κατά τα άλλα, κείµενά του περί παντός επιστητού κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Κατοικεί στο Πόρτο Ράφτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα