ΑΘΗΝΑ
15:34
|
01.05.2024
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αυτό θα δημιουργήσει νέες διαχωριστικές γραμμές στην Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εσωτερικών της Φιλανδίας αναμένεται να προτείνει το κλείσιμο των σημείων ελέγχου στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία «μέχρι νεωτέρας», σύμφωνα με την ατζέντα του κυβερνητικού συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 4 Απριλίου.

Το υπουργείο υπέβαλε το ακόλουθο σχέδιο ψηφίσματος προς έγκριση από την κυβέρνηση: «Απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των συνοριακών σημείων ελέγχου μέχρι νεωτέρας και συγκεντροποίηση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για διεθνή προστασία».

Φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι τα σημεία ελέγχου στα σύνορα με τη Ρωσία θα παραμείνουν κλειστά έως ότου η Φινλανδία περάσει νόμο για τη θέσπιση προσωρινών μέτρων για την καταπολέμηση της λεγόμενης «εργαλειοποιημένης μετανάστευσης» (καταστάσεων όπου οι μετανάστες φέρεται να χρησιμοποιούνται ως «εργαλείο» για την επίτευξη ορισμένων στόχων), τροποποίηση η οποία θα επιτρέπει στις αρχές να αρνούνται αιτήματα ασύλου απευθείας στα σύνορα.

Το τελικό νομοσχέδιο αναμένεται να φτάσει στο φινλανδικό κοινοβούλιο τον Απρίλιο.

Προηγουμένως, η φινλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει όλα τα σημεία ελέγχου αυτοκινήτων στα ρωσικά σύνορα από τον Νοέμβριο του 2023 έως τις 13 Απριλίου 2024. Οι φιλανδικές αρχές υποστήριξαν πως η απόφαση πάρθηκε λόγω των «μεγάλων μεταναστευτικών ροών» από την Ρωσία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Φινλανδίας να κλείσει τα συνοριακά σημεία ελέγχου θα δημιουργήσει νέες διαχωριστικές γραμμές στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα διαμορφώσει την απάντησή της σε αυτές τις ενέργειες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα