ΑΘΗΝΑ
21:44
|
30.04.2024
Η αναβολή της επίσκεψης συνοδεύτηκε από δικαιολογίες για προσωπικά θέματα υγείας του συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
Τζέικ Σάλιβαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας το ταξίδι του Αμερικανού σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν στη Σαουδική Αραβία που είχε προγραμματιστεί να γίνει εντός της βδομάδας.

Ο Σάλιβαν αρχικά επρόκειτο να αναχωρήσει απόψε για τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας όπου θα συναντούσε τον Σαουδάραβα πρωθυπουργό και πρίγκηπα διάδοχο στο θρόνο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Ωστόσο, το ταξίδι αναβλήθηκε καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου ο Τζέικ Σάλιβαν έπαθε ατύχημα που του προκάλεσε σπάσιμο στα πλευρά και μετά από τις συμβουλές των γιατρών αποφάσισε να μην ταξιδέψει.

Πάντως, ο Τζέικ Σάλιβαν, που εδώ και πολύ καιρό επιχειρεί να πετύχει μία συμφωνία εξομάλυνσης σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας, δεν θα πήγαινε μόνος στη Τζέντα. Θα είχε στο πλάι του τον ειδικό απεσταλμένο του Λευκού Οίκου για Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, Μπρετ Μακγκέργκ και τον ειδικό απεσταλμένο για θέματα ενέργειας, Έιμος Χοκχστάιν που εδώ και καιρό παζαρεύει μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου και Χεζμπολάχ μία συμφωνία για αποτροπή επέκτασης της σημερινής σύγκρουσης και των εχθροπραξιών σε γενικευμένο πόλεμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα