ΑΘΗΝΑ
17:09
|
05.05.2024
Πέθανε από αναπνευστικές επιπλοκές σε ηλικία 114 ετών και 339 ημερών, λίγες μέρες πριν από τα γενέθλιά του.
Είχε 11 παιδιά, 41 εγγόνια, 18 δισέγγονα και 12 τρισέγγονα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Χουάν Βισέντε Πέρεθ Μόρα από τη Βενεζουέλα, ο γηραιότερος επαληθευμένος άνδρας στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 114 ετών, ανέφερε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

«Ο Χουάν Βισέντε Πέρεθ Μόρα, ο οποίος ήταν στα Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος επαληθευμένος άνθρωπος στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 114 ετών. Αγκαλιάζω την οικογένειά του και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους πολίτες της Ελ Κόμπρε [της πόλης όπου γεννήθηκε] », έγραψε ο πρόεδρος στη σελίδα του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Nacional, ο Πέρεθ πέθανε, χθες Τρίτη, από αναπνευστικές επιπλοκές σε ηλικία 114 ετών και 339 ημερών, λίγες μέρες πριν από τα γενέθλιά του.

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2022, είχε μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος επαληθευμένος άνθρωπος στον κόσμο (ήταν 112 ετών και 253 ημερών τότε), ξεπερνώντας τον Ισπανό Σατουρνίνο δε λα Φουέντε Γκαρθία, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 112 ετών.

Ο Πέρεζ που είχε γεννηθεί στις 27 Μαϊου του 1909 και είχε 11 παιδιά, 41 εγγόνια, 18 δισέγγονα και 12 τρισέγγονα, απέδιδε τη μακροζωία του σε μια καθημερινότητα με «σταθερή δουλειά, αρκετή ξεκούραση και αναψυχή, ύπνο από νωρίς και ένα καθημερινό ποτήρι μπράντι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Στους 228 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα