ΑΘΗΝΑ
17:02
|
03.05.2024
Διασώστες αναζητούν επιζώντες στα ερείπια μετά τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων 25 ετών στο νησί. 77 άτομα παγιδευμένα στα ερείπια και τουρίστες εγκλωβισμένοι σε φαράγγι.
Τουλάχιστον 26 κτίρια κατέρρευσαν,ενώ υπάρχουν αναφορές για άτομα παγιδευμένα σε επτά από αυτά,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων 25 ετών χτυπήθηκε η Ταϊβάν, καθώς 7,4 Ρίχτερ συγκλόνισαν την ανατολική ακτή του νησιού, καταστρέφοντας πολλά κτίρια, προκαλώντας κατολισθήσεις και σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 7:58 π.μ. τοπική ώρα 18 χιλιόμετρα νότια της πόλης Χουαλιέν και είχε εστιακό βάθος 34,8 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ενώ ακολούθησαν αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί που έγιναν αισθητοί σε όλο το νησί.

Η Εθνική Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τρεις πεζοπόροι που σκοτώθηκαν από πτώση βράχων στο τουριστικό φαράγγι Ταρόκο, και περισσότεροι από 736 τραυματίστηκαν, στην κομητεία Χουαλιέν.

Εν τω μεταξύ, διασώστες κατευθύνονταν προς 12 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Καναδοί, παγιδευμένοι σε ένα μονοπάτι σε φαράγγι, ενώ δύο Γερμανοί υπήκοοι παραμένουν επίσης εγκλωβισμένοι σε σήραγγα στο Χουαλιέν και η κατάστασή τους δεν είναι σαφής.

Τουλάχιστον 26 κτίρια κατέρρευσαν, 15 από τα οποία βρίσκονται στην κομητεία Χουαλιέν, ανακοίνωσε το Κεντρικό Κέντρο Διοίκησης Έκτακτης Ανάγκης (CEOC) της Ταϊβάν, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 77 άτομα που παραμένουν εγκλωβισμένα στα ερείπια.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, 91.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος κατά μήκος της ανατολικής ακτής έκλεισε λόγω κατολισθήσεων.

Ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ταϊβάν προειδοποίησε ότι ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 7 βαθμών αναμένεται να σημειωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο σεισμός προκάλεσε αρχικές προειδοποιήσεις για τσουνάμι στην Ταϊβάν, τη νότια Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες, με κύματα λιγότερο από μισό μέτρο να παρατηρούνται κατά μήκος ορισμένων ακτών και ώθησε τις αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν τις πτήσεις. Ωστόσο, όλες οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι ανακλήθηκαν αργότερα.

Η Ταϊβάν συγκλονίζεται τακτικά από σεισμούς λόγω της θέσης της στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού, που διατρέχει την άκρη του Ειρηνικού Ωκεανού και προκαλεί τεράστια σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα από την Ινδονησία έως τη Χιλή.

Ο σεισμός της Τετάρτης είναι ο ισχυρότερος που έπληξε την Ταϊβάν από το 1999, όταν δόνηση μεγέθους 7,7 Ρίχτερ σημειώθηκε 150 χιλιόμετρα νότια της Ταϊπέι, σκοτώνοντας 2.400 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 10.000.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα