ΑΘΗΝΑ
09:06
|
25.04.2024
Παρουσία Εισαγγελέα έγινε το «ντου» στα γραφεία, που σχετίζεται με τη μονταζιέρα-Έλεγχος στα χώματα και τα συντρίμμια της τραγωδίας.
Ξεκινά η δικαίωση για τους 57 νεκρούς;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την αποκάλυψη, ότι χθες Τρίτη (2/4) έγινε έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ από αστυνομικούς, παρουσία εισαγγελέα και μετά από εντολή που έδωσε ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης, που διενεργεί τη δικαστική έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, πληροφορίες που αναμεταδίδουν τα τοπικά μέσα όπως το onlarissa, οι αστυνομικοί μετά την εντολή του εφέτη ανακριτή, προχώρησαν στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Τι μεταφέρει το onlarissa.gr (του Βαγγέλη Κακάρα)

Στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, προχώρησαν χθες αστυνομικοί έπειτα από παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «E», αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πλαισιωμένοι από εισαγγελικό λειτουργό έπειτα από έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, προχώρησαν χθες στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών του προφυλακισμένου Σταθμάρχη και των μηχανοδηγών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Την παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή εκτιμάται ότι προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» (24 Μαρτίου 2023 «Μονταζιέρα στα Τέμπη») σύμφωνα με το οποίο έγινε μοντάζ στις συνομιλίες του Σταθμάρχη με απώτερο σκοπό από τη «συρραφή των δύο διαφορετικών συνομιλιών» να ενισχυθεί το επιχείρημα «περί ανθρώπινου λάθους».

Ο πολιτικός αντίκτυπος που προκάλεσε το δημοσίευμα απασχολεί ήδη τον πολιτικό κόσμο, ωστόσο τα περί συρραφής και του πολιτικού σκοπού που ενδεχομένως να εξυπηρετούσε σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών δεν αφορούν στην ουσία της έρευνας που διεξάγει ο κ. Μπακαΐμης και αυτό γιατί τα ηχητικά των συνομιλιών, τόσο της 28ης Φεβρουαρίου όσο και της 1ης Μαρτίου 2023 έχουν κατασχεθεί από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας και έχουν συμπεριληφθεί στο συλλεγέν υλικό από τον Εφέτη Ανακριτή. Μάλιστα η συρραφή των συνομιλιών, σημειώνεται πως μετά και την καταγγελία συνδικαλιστών του ΟΣΕ από τις πρώτες κιόλας ημέρες, αποτελεί όπως πρόσφατα έγινε γνωστό αντικείμενο έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εδώ και ένα έτος, εξετάζοντας το ενδεχόμενο της παραβίασης του απορρήτου. Διάσταση που επίσης δεν αφορά στην ουσία της έρευνας που διεξάγει ο κ. Μπακαϊμης. Ενδεχομένως και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν στη δικογραφία έχουν συμπεριληφθεί όντως τα πρωτότυπα ηχητικά, εκτιμάται πως ο κ. Μπακαϊμης ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. να κατασχέσει τα πρωτότυπα αρχεία και τους σκληρούς δίσκους και στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται πως έγινε χθες η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα. Ερώτημα που θα απαντηθεί από το άνοιγμα των σκληρών δίσκων στα Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

ΧΩΜΑΤΑ

Στο μεταξύ μεθαύριο Παρασκευή 5 Απριλίου θα γίνει ο έλεγχος στα χώματα που φυλάσσονται σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου. Με παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη που ερευνά τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό θα μεταβούν την Παρασκευή στο ιδιωτικό οικόπεδο προκειμένου να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη στα χώματα αυτά θα γίνει ο ίδιος χημικός έλεγχος που έγινε τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας όσο και στο Κουλούρι, όπως επίσης θα γίνει έλεγχος για τον εντοπισμό τυχόν γενετικού υλικού από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό αν αυτός ο έλεγχος θα γίνει επίσης την ερχόμενη Παρασκευή.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων τα χώματα αυτά θα μεταφερθούν στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Να σημειωθεί πως με ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα συντρίμμια βρίσκονται ακόμη στο Κουλούρι (σ.σ. φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ.), αντί της μεταφοράς σε κάποιο στρατόπεδο της Λάρισας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Μετά τις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα