ΑΘΗΝΑ
15:18
|
03.05.2024
Κοντοζυγώνει «σεισμός» στο θέμα της αεροναυπηγικής σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές εταιρίες καθώς η εταιρία JetZero με το Pathfinder υπόσχεται ανατροπές σε λειτουργία και καύσιμα.
Το αεροσκάφος Pathfinder της εταιρίας JetZero
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όπως σωστά επισημαίνει σημερινό άρθρο στο αμερικανικό δίκτυο CNN, το βασικό σχέδιο των εμπορικών αεροσκαφών δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες έχουν στόλους με Boeing 787, Airbus A350  που ως επί το πλείστον κατασκευαστικά παραμένουν περίπου ίδια από τη δεκαετία του 1950.

Ωστόσο, ειδικοί αναλυτές του δικτύου πάνω στις αερομεταφορές προβλέπουν πως κοντοζυγώνει «σεισμός» στο θέμα της αεροναυπηγικής σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές εταιρίες καθώς ένας εντελώς νέος τύπος αεροσκάφους ετοιμάζεται να βγει σύντομα στον εναέριο χώρο της Καλιφόρνιας καθώς δόθηκε άδεια στην εταιρία JetZero να ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις στο νέο τύπο αεροσκάφους που έχει ονομαστεί Pathfinder.

Κύριο χαρακτηριστικό του νέου τύπου αεροσκάφους είναι μεταξύ άλλων η ενσωμάτωση των δύο πτερυγίων στην άτρακτο, εν αντιθέσει με τα περισσότερα αεροσκάφη πολιτικής αεροπορίας στα οποία η άτρακτος είναι ξεχωριστό κατασκευαστικά κομμάτι από τα πτερύγια του σκάφους.

Ο τύπος αυτού του αεροσκάφους είναι γνωστός ως «blended wing body» καθώς άτρακτος και πτερύγια είναι ένα «σώμα»…

Οι κατασκευαστές εκτιμούν πως το αεροσκάφος θα είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή ως το 2030 ή και νωρίτερα και πως ανάμεσα στα διάφορα πλεονεκτήματα που θα έχει είναι η κατά 50% μείωση στην κατανάλωση καυσίμων και  καυσαερίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα