ΑΘΗΝΑ
18:45
|
19.05.2024
Το σχόλιο του πράσινου κόμματος «ΚΟΣΜΟΣ» για την παγκόσμια ημέρα. Αίτημα να ανοίξει η συζήτηση για τη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας τους.
Τα αδεσποτάκια δεν γιορτάζουν...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων η 4η Απριλίου σε μια χώρα που ουσιαστικά κρύβει όλα τα προβλήματά της κάτω από το χαλί. Και η προστασία των αδέσποτων ζώων από κακοποιητές ή από την αδιαφορία των τοπικών αυτοδιοικήσεων είναι ένα από αυτά. Το πράσινο κόμμα «ΚΟΣΜΟΣ» σχολιάζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι στην Ελλάδα η σημερινή ημέρα δεν είναι μια ημέρα γιορτής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «ΚΟΣΜΟΣ»:

Είναι όμως αφορμή να σκεφτούμε τα εκατομμύρια αδέσποτα, σκύλους και γάτες, που δίνουν αγώνα επιβίωσης στους δρόμους των πόλεων και την ύπαιθρο.

Να θυμώσουμε με την κυβέρνηση που κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, επιμένοντας σε ένα κενό ουσιαστικού περιεχομένου «φιλοζωικό» αφήγημα, και με όσους δήμους αρνούνται να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, όπως αυτές προβλέπονται με σαφήνεια από την ισχύουσα νομοθεσία.

Να συνειδητοποιήσουμε ότι οι συνεχιζόμενες κακοποιήσεις δεν αφορούν μόνο τα ζώα: η βία απέναντι στα ζώα είναι «προθάλαμος» για τη βία απέναντι σε ανθρώπους.

Να συναισθανθούμε την αγωνία και τις θυσίες των εθελοντών: η κοινωνία των πολιτών πασχίζει για όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και σηκώνει βάρος που δεν της αναλογεί, για να καλύψει την ανυπαρξία του κράτους.

Για τον ΚΟΣΜΟ τα ζώα -όλα, όχι μόνο τα ζώα συντροφιάς- αποτελούν ένα συναρπαστικό παράλληλο σύμπαν νοημοσύνης, κοινωνικότητας και ενσυναίσθησης. Η προστασία τους είναι αξία αδιαπραγμάτευτη.

«Zητούμε να ανοίξει η συζήτηση για τη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας τους, αφού το Σύνταγμά μας τα προστατεύει μόνο ως κομμάτι του περιβάλλοντος» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΟΣΜΟΥ Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα