ΑΘΗΝΑ
02:06
|
02.05.2024
Νέο πακέτο κυρώσεων με απαγόρευση εξαγωγής 164 αγαθών και από την Ιαπωνία.
Σε αυστηρό τόνο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρεσβευτής της Νότιας Κορέας στη Μόσχα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου του έγινε αυστηρό διάβημα, σχετικά με τις κυρώσεις που επέβαλε η χώρα του σε βάρος της Ρωσίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο επεσήμανε στον Νοτιοκορεάτη πρέσβη, ότι η Ρωσία θεωρεί την επιβολή μονομερών κυρώσεων ως το πιο πρόσφατο εχθρικό βήμα της Σεούλ, που βασίζεται σε «αβάσιμες κατηγορίες για παράνομη συνεργασία της Μόσχας με την Πιονγκγιάνγκ κατά παράβαση των αντίστοιχων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Αυτό δεν μπορεί παρά να επηρεάσει αρνητικά τις διμερείς σχέσεις», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ρωσικά ΜΜΕ τονίζουν πως η Μόσχα προέτρεψε την Σεούλ να απορρίψει αντιπαραγωγικά μέτρα κυρώσεων που πυροδοτούν εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο, «απειλώντας την ασφάλεια της ίδιας της Δημοκρατίας της Κορέας».

Την ίδια ώρα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, απαγορεύοντας, αρχής γενομένης από τις 17 Απριλίου, τις εξαγωγές 164 αγαθών, συμπεριλαμβανομένων λαδιών κινητήρων αυτοκινήτων, μπαταριών ιόντων λιθίου και άλλων βιομηχανικών ειδών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα