ΑΘΗΝΑ
16:21
|
03.05.2024
«Κάθε λεπτό, σχεδόν κάθε μέρα θρηνούμε μια κόρη, αδελφή και μητέρα», τραγούδησαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.
«Το περιπολικό δεν είναι ταξί - Καμία μόνη»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με πανό που έγραφε «Το περιπολικό δεν είναι ταξί – Καμία μόνη», θυμίζοντας την φράση που είπαν οι αστυνομικοί το βράδυ της Δευτέρας στην 28χρονη Κυριακή όταν ζήτησε προστασία από τον βίαιο πρώην σύντροφό της, έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, τραγουδώντας στίχους που αφορούν στις γυναικοκτονίες, έξω από το επίμαχο αστυνομικό τμήμα στο οποίο κατέφυγε η άτυχη 28χρονη για να προστατευτεί, μάταια όμως καθώς, παρότι όπως καταγγέλλεται υπήρχε περιπολικό, την άφησαν να φύγει μόνη της με αποτέλεσμα να βρεθεί έκθετη στην μανία του δράστη και να πέσει νεκρή, λίγα μόλις μέτρα από το φυλάκιο του σκοπού.

Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να δείτε το βίντεο

Εκτός από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, πορεία προς το αστυνομικό τμήμα Αγ. Αναργύρων πραγματοποίησαν το πρωί και μαθητές με πανό της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αγίων Αναργύρων – Καματερού, με τις παλάμες τους βαμμένες κόκκινες, στο χρώμα του αίματος, και συνθήματα όπως: «Είμαστε απροστάτευτοι γυναίκες και παιδιά – Όλο τραγωδίες το σύστημα γεννά».

«Την λέγαν Κυριακή, δεν έψαχνε ταξί», έγραψαν οι μαθητές με κόκκινη μπογιά στον δρόμο έξω από το αστυνομικό τμήμα, ενώ πολίτες συνεχίζουν να σπεύδουν και να αφήνουν λουλούδια στο σημείο που  δολοφονήθηκε η 28χρονη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα