ΑΘΗΝΑ
06:40
|
07.05.2024
Τα Black Hawk αναμένεται να αντικαταστήσουν τα ελικόπτερα AB205/UH-1 της Αεροπορίας Στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική εταιρεία άμυνας Lockheed Martin ανακοίνωσε πως η Ελλάδα υπέγραψε σήμερα την Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA), για την αγορά των 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk, υπολογιζόμενης αξίας 1,95 δισ. δολαρίων.

Το UH-60M Black Hawk κατασκευάζεται από τη Sikorsky, θυγατρική της Lockheed Martin. Τα ελληνικά Black Hawk αποκτώνται με FMS και αναμένεται να αντικαταστήσουν τα ελικόπτερα AB205/UH-1 της Αεροπορίας Στρατού.

Σε δηλώσεις του, ο Paul Lemmo, πρόεδρος της Sikorsky, αναφέρει σχετικά: «Η τελευταία γενιά ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk θα συμβάλει στη συνέχιση του εκσυγχρονισμού του υπουργείου ‘Αμυνας και ως αξιόπιστο μέσο θα χρησιμοποιηθεί για ζωτικής σημασίας αποστολές εθνικής και συμμαχικής ασφάλειας».

Το ελικόπτερο, συνεχίζει η ανακοίνωση, «παρέχει απαράμιλλη παγκόσμια διαλειτουργικότητα, αυξάνοντας σημαντικά την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας και όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ». Εκτός από τα ελικόπτερα, η προμήθεια περιλαμβάνει την εκπαίδευση προσωπικού με τον αντίστοιχο εξοπλισμό, για τη διασφάλιση της ομαλής ενσωμάτωσης των ελικοπτέρων στον Ελληνικό Στρατό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα