ΑΘΗΝΑ
08:09
|
02.05.2024
Μαχητής της παλαιστινιακής αντίστασης από τον Λίβανο, είναι ο παλαιότερος πολιτικός κρατούμενος στη Γαλλία και στην Ευρώπη.
Κρατείται εδώ και 40 χρόνια στις γαλλικές φυλακές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Λιβανέζο κομμουνιστή και μαχητή της παλαιστινιακής αντίστασης Ζορζ Αμπνταλλά που κρατείται εδώ και 40 χρόνια στις φυλακές της Γαλλίας, καλεί σήμερα Παρασκευή στις 6:30 το απόγευμα στη γαλλική πρεσβεία, η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «το έγκλημα του είναι ότι τάχθηκε με επαναστατική συνέπεια στο πλευρό λαού της Παλαιστίνης στον αγώνα του ενάντια στους σιωνιστές και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Αυτήν ακριβώς την συνέπεια του και το γεγονός ότι δεν υπόγραψε ποτέ δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης των επαναστατικών του ιδεών πληρώνει με την ίδια του την ζωή σε καθεστώς εγκλεισμού».

Ο Ζορζ Αμπνταλλά συνελήφθη στις 24 Οκτώβρη του 1984. Μαχητής της παλαιστινιακής αντίστασης με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) και έπειτα με την αντιιμπεριαλιστική μαρξιστική οργάνωση Λιβανέζικες Επαναστατικές Ενοπλες Φράξιες (FARL), είναι ο παλαιότερος πολιτικός κρατούμενος στη Γαλλία και στην Ευρώπη.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές ο Ζορζ Αμπνταλλά αποτελεί σύμβολο της Αντίστασης και ακριβώς γι’ αυτό το γαλλικό κράτος συνεχίζει να τον κρατά στη φυλακή παρά τις δύο δικαστικές αποφάσεις που επιτρέπουν την αποφυλάκισή του.

Σημειώνουν δε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα νομική διαδικασία καθώς ο Ζορζ Αμπταλλά κατέθεσε για δέκατη φορά αίτημα αποφυλάκισης και απέλασής του στη χώρα του, τον Λίβανο.

«Να στηρίξουμε με τις δράσεις μας το διάβημα του Ζορζ Αμπνταλλά κάνοντάς το να αντηχήσει παντού καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης του νέου αιτήματός του και να οξύνουμε ακόμα περισσότερο την πίεση στο γαλλικό κράτος με την κλιμακούμενη και συνεχή κινητοποίησή μας!», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα