ΑΘΗΝΑ
08:31
|
01.05.2024
Τα McDonald's επικρίθηκαν, όταν έδιναν χιλιάδες δωρεάν γεύματα σε Ισραηλινούς στρατιώτες.
Μποϊκοτάζ στα Mcdonald's
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γίγαντας του φαστ φουντ McDonald’s πρόκειται να εξαγοράσει όλα τα ισραηλινά εστιατόριά του μετά το μποϊκοτάζ της μάρκας ως απάντηση στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Η εταιρεία δήλωσε, ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον δικαιοδόχο Alonyal για την επιστροφή 225 καταστημάτων σε όλη τη χώρα που απασχολούν 5.000 άτομα. Τα McDonald’s επικρίθηκαν, αφού ο Alonyal άρχισε να δίνει χιλιάδες δωρεάν γεύματα σε Ισραηλινούς στρατιώτες. Παραδέχτηκε τον Ιανουάριο ότι η σύγκρουση είχε «επηρεάσει ουσιαστικά» τις δραστηριότητές της.

Η Alonyal, της οποίας ηγείται και ανήκει στον διευθύνοντα σύμβουλο Omri Padan, διαχειρίζεται εστιατόρια McDonald’s στο Ισραήλ για περισσότερα από 30 χρόνια. Η McDonald’s χρησιμοποιεί ένα σύστημα δικαιόχρησης, που σημαίνει ότι οι μεμονωμένοι χειριστές έχουν άδεια να λειτουργούν καταστήματα και να απασχολούν προσωπικό.

Το μποϊκοτάζ των McDonald’s πυροδοτήθηκε όταν χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία όπως το Κουβέιτ, η Μαλαισία και το Πακιστάν εξέδωσαν δηλώσεις, που αποστασιοποιήθηκαν από την εταιρεία για την υποστήριξή της στο Ισραήλ. Διαμαρτυρίες διοργανώθηκαν σε όλο τον κόσμο καθώς το μποϊκοτάζ εξαπλώθηκε πέρα ​​από τη Μέση Ανατολή. Εκτός από τα εστιατόρια στην περιοχή, οι επιχειρήσεις της McDonald’s στη Γαλλία, την Ινδονησία και τη Μαλαισία έχουν επίσης επηρεαστεί.

Την Πέμπτη (4/4), η εταιρεία δήλωσε: «Η McDonald’s παραμένει προσηλωμένη στην ισραηλινή αγορά και στη διασφάλιση μιας θετικής εμπειρίας εργαζομένων και πελατών στην αγορά στο μέλλον». Ευχαρίστησε επίσης την Alonyal για την κατασκευή της επωνυμίας στο Ισραήλ.

Στην αρχή του έτους, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s, Κρις Κεμπίνσκι, κατηγόρησε τις αντιδράσεις στην «παραπληροφόρηση», αλλά παρ’ όλα αυτά έπεσε στο κατώτατο σημείο και η εταιρεία έχασε τον πρώτο της στόχο τριμηνιαίων πωλήσεων σε σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Το μποϊκοτάζ χαρακτηρίστηκε ως «απογοητευτικό και αβάσιμο» από τα McDonald’s. Η εταιρεία βασίζεται σε χιλιάδες ανεξάρτητες επιχειρήσεις, για να κατέχει και να λειτουργεί τα περισσότερα από τα περισσότερα από 40.000 καταστήματά της σε όλο τον κόσμο. Περίπου το 5% βρίσκεται στη Μέση Ανατολή.

«Σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιούμαστε, συμπεριλαμβανομένων των μουσουλμανικών χωρών, η McDonald’s εκπροσωπείται με υπερηφάνεια από τοπικούς ιδιοκτήτες χειριστές», δήλωσε Κρις Κεμπίνσκι. «Όσο συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος… δεν περιμένουμε να δούμε κάποια σημαντική βελτίωση [σε αυτές τις αγορές]».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα