ΑΘΗΝΑ
00:35
|
02.05.2024
Σωθήκαμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή», δήλωσαν οι μηχανοδηγοί της αμαξοστοιχίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φθορές υπέστη αμαξοστοιχία της Hellenic Train, από φωτιά που ξέσπασε στις γραμμές του τρένου, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι μηχανοδηγοί κατάφεραν να βγουν από την καμπίνα «την τελευταία στιγμή», για να σώσουν τις ζωές τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε όταν καλαμιές μεγάλου ύψους -οι οποίες δεν είχαν κλαδευτεί- ακούμπησαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εστία φωτιάς πάνω στον σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη. Σε συνδυασμό με τα 25.000 wolt, η φωτιά πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και απείλησε ολόκληρη την αμαξοστοιχία.

Ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι κατέρρευσε η ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα το τρένο να παραμένει ακινητοποιημένο, ενώ η φωτιά είχε επεκταθεί, προκαλώντας φθορές στον συρμό.

Οι μηχανοδηγοί χρειάστηκε να εγκαταλείψουν την καμπίνα και λίγο αργότερα μια μηχανή βοήθειας έσπευσε στο σημείο, ώστε να απομακρύνει την αμαξοστοιχία με ασφάλεια.

«Σωθήκαμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή. Έπεσε το ρεύμα, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τις ακαθάριστες γραμμές», ανέφερε μηχανοδηγός στο ThessToday.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα