ΑΘΗΝΑ
03:31
|
03.05.2024
Η Ρωσία καταδίκασε την επίθεση με drone σε στρατιωτική εγκατάσταση φιλορώσων αυτονομιστών στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας και κάλεσε για έρευνα.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία καταδίκασε το Σάββατο ως πρόκληση την επίθεση με drone σε στρατιωτική εγκατάσταση φιλορώσων αυτονομιστών στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας και κάλεσε για έρευνα, αναφέρει το Reuters.

Ένα drone καμικάζι έπληξε μια εγκατάσταση που ανήκει στο υπουργείο Άμυνας της αυτονομιστικής αρχής έξι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Ασφαλείας της περιοχής.

Η πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 πυροδότησε φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να επιδιώξει να σαρώσει δυτικά μέσω της νότιας Ουκρανίας μέχρι την Υπερδνειστερία, συνδέοντας τη φρουρά της εκεί. Αυτοί οι φόβοι έσβησαν καθώς τα στρατεύματα του Κιέβου αντέκρουσαν τις ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική πλευρά του ποταμού Ντνίπρο.

Οι πλησιέστερες γραμμές του μετώπου βρίσκονται περίπου 200 χιλιόμετρα από την ανατολική Μολδαβία.

«Θεωρούμε αυτό το περιστατικό ως μια ακόμη πρόκληση που στοχεύει στην επιδείνωση της ήδη τεταμένης κατάστασης γύρω από την Υπερδνειστερία», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε δήλωση.

«Αναμένουμε μια ενδελεχή έρευνα για όλες τις συνθήκες του τι συνέβη. Πιστεύουμε ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτήν την απερίσκεπτη ενέργεια θα συνειδητοποιήσουν πλήρως τις επικίνδυνες συνέπειές της.»

Το υπουργείο Ασφαλείας της Υπερδνειστερίας δήλωσε ότι έχει ανοίξει ποινική υπόθεση.

Το περιστατικό ήταν το δεύτερο του είδους του μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Τον Μάρτιο, οι αυτονομιστικές αρχές της Υπερδνειστερίας δήλωσαν ότι μια επίθεση με drone κατέστρεψε ένα ελικόπτερο στην περιοχή.

Η Μολδαβία είπε ότι μελετούσε εικόνες από το τελευταίο περιστατικό, αλλά δεν είχε πρόσβαση σε περιοχή που ελέγχεται από τις αυτονομιστικές αρχές. Ανέφερε ότι το περιστατικό θα μπορούσε να είναι μια σκόπιμη προσπάθεια να σπείρουν τον πανικό και να επιστήσουν την προσοχή στον θύλακα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα