ΑΘΗΝΑ
05:19
|
02.05.2024
Διασωληνωμένος σε ΜΕΘ 74χρονος που εγκλωβίστηκε στις φλόγες ενώ πάλευε να σβήσει τη φωτιά στην αυλή του σπιτιού του.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 7 το πρωί σε ορεινή δασική περιοχή κοντά στα Σχινοκάψαλα της Ιεράπετρας κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Λασίθι.

Με τις φλόγες να εξαπλώνονται ραγδαία, λόγω των ισχυρών ανέμων έντασης έως 8 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή, λίγο πριν τις 10 το πρωί οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα τον οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου με ένα σπίτι να παραδίνεται στις φλόγες, ενώ στάλθηκαν, μέσω του 112, μηνύματα εκκένωσης των οικισμών Μαύρος Κόλυμπος, Γαλήνη, Αγία Φωτιά και Αχλιά.

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από αρκετά σπίτια στον Μαύρο Κόλυμπο, καίγοντας αυλές, ενώ τουλάχιστον μια κατοικία έχει σοβαρότερες ζημιές και στην ευρύτερη περιοχή έχουν καεί θερμοκήπια, ένα τρακτέρ και ένα αντλιοστάσιο και υπάρχουν πληροφορίες για φθορές σε αποθήκη μεγάλης επιχείρησης της περιοχής.

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr η φωτιά πλέον κινείται βόρεια και ανατολικά γύρω από το δασάκι του Κουτσουρά και έχει επικεντρωθεί σε ορεινά σημεία μακριά από κατοικημένες περιοχές όπου καίει ανεξέλεγκτα, καθώς η κατάσβεση από αέρος είναι αδύνατη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το διοικητή της ΠΥ Ιεράπετρας κ. Καλιοντζή δεν αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση με εναέρια μέσα και έτσι αν δεν κωπάσουν οι άνεμοι η κατάσταση η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη.

Πληροφορίες του ίδιου τοπικού μέσου αναφέρουν πως ένας 74χρονος που προσπαθούσε να σβήσει τις φλόγες στην αυλή του σπιτιού του έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ηλικιωμένος σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από το ΕΚΑΒ φέρει εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού στο πρόσωπο και τα πόδια και παράλληλα αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού. Για το λόγω αυτό κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του και μεταφορά του σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30οχήματα και 2 ελικόπτερα, με τα τελευταία, σύμφωνα με πληροφορίες να φτάνουν καθυστερημένα στο σημείο της πυρκαγιάς, καθώς ξεκίνησαν από την Αθήνα, αφού τα εναέρια μέσα προβλέπονται να εγκατασταθούν στην Κρήτη την 1η Ιουνίου

Δύο ακόμα μέτωπα που ξέσπασαν τις πρωινές ώρες σε άλλες περιοχές της Ιεράπετρας δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο με την πυρκαγιά στις Αμμουδάρες να έχει σβήσει και αυτή στις Μάλες να βρίσκεται υπό έλεγχο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα