ΑΘΗΝΑ
10:26
|
30.04.2024
Ο ουρανός σκοτείνιασε σαν να ήταν αυγή και οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το στέμμα του Ήλιου, την εξώτερη ατμόσφαιρα του.
Πατέρας και γιος παρακολουθούν την έκλειψη Ηλίου στις ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατομμύρια άνθρωποι σε Κεντρική και Βόρεια Αμερική είχαν απόψε για ώρα στραμμένα τα μάτια προς τον ουρανό παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου της έκλειψης Ηλίου κατά το οποίο η Σελήνη περνά ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο κρύβοντας την εικόνα του στα μέρη του πλανήτη μας φωτίζονται τη δεδομένη στιγμή.

Η μεγαλύτερη φρενίτιδα ωστόσο επικρατούσε σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί από το Τέξας ως το Μέιν είχαν πάρει από νωρίς θέσεις για να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό όσο και ασυνήθιστο φαινόμενο (στη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου).

Στις ΗΠΑ η σκιά της Σελήνης στον Ήλιο έγινε ορατή για 4 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα σε 15 πολιτείες από το Τέξας ως το Μέιν, για πρώτη φορά από το 2017.

Κατά τη διάρκεια του φαινομένου, ο μαύρος δίσκος της Σελήνης πήρε τη θέση του Ήλιου, ο ουρανός σκοτείνιασε σαν να είναι αυγή και οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το στέμμα του Ήλιου, την εξώτερη ατμόσφαιρα του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και βοριάδες στο Αιγαίο

Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι χτυπούν τις ΗΠΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Νέο Ερινεό Αχαΐας

Κένυα: Δεκάδες νεκροί ύστερα από κατάρρευση φράγματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα