ΑΘΗΝΑ
15:30
|
30.04.2024
Θα ήθελα να τονίζω πως η ισραηλινή κυβέρνηση φταίει για την κατάσταση στη Γάζα και όχι οι Εβραίοι που είναι αντίθετοι με τη σημερινή σφαγή.
Ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Συνδέσμου Μουσουλμανικού Κόσμου,(Muslim World League, MWL) Δρ. Μοχάμεντ αλ Ίσσα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαφή διάκριση ανάμεσα στις ευθύνες που έχει ο ισραηλινός λαός και η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για τον πόλεμο που εξαπολύει εδώ και έξι μήνες στη Γάζα έκανε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Συνδέσμου Μουσουλμανικού Κόσμου,(Muslim World League, MWL)  Δρ. Μοχάμεντ αλ Ίσσα.

Ο Ίσσα μιλώντας σήμερα στο αγγλόφωνο παράρτημα του σουδαραβικού δικτύου Al Arabiya τόνισε:

«Θα ήθελα να τονίζω πως η ισραηλινή κυβέρνηση φταίει για την κατάσταση στη Γάζα και όχι οι Εβραίοι που είναι αντίθετοι με τη σημερινή σφαγή… Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στις πράξεις της σημερινής κυβέρνησης του Ισραήλ και σε εκείνες των Εβραίων ως πιστών της ιουδαϊκής θρησκείας».

Ο γενικός γραμματέας της MWL που είναι ένας από τους Μουσουλμάνους ηγέτες με πολύ σημαντική επιρροή στις αραβικές χώρες δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θύματα του πολέμου στη Γάζα επισημαίνοντας πως τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά. Χαρακτήρισε το γεγονός αυτό «απαράδεκτο» και «εξαιρετικά οδυνηρό».

Ο Ίσσα που επιχειρεί το γεφύρωμα των σχέσεων ανάμεσα σε διαφορετικές θρησκείες  και είναι υπέρ της συνεργασίας και ενίσχυσης των μετριοπαθών φωνών στο Ισλάμ παίζει ρόλο κλειδί στη λεγόμενη «πνευματική καθοδήγηση» του κυβερνητικού αναπτυξιακού «Οράματος 2030» του Σαουδάραβα πρωθυπουργού και πρίγκηπα διαδόχου του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Το Όραμα 2030 επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας και των θεσμών της Σαουδικής Αραβίας καθώς και την διαφοροποίηση των πηγών εσόδων του κρατικού απολογισμού και την απεξάρτηση από το πετρέλαιο ως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος στην επίθεση με σπαθί- Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα