ΑΘΗΝΑ
08:53
|
02.05.2024
Ο βουλευτής της Εθνικής Συσπείρωσης της Μαρίν Λεπέν υποστήριξε ότι «η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να κερδίσει» τον πόλεμο με την Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάθετα αντίθετος με την προοπτική να σταλούν γαλλικά στρατεύματα στο έδαφος της Ουκρανίας δήλωσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής, Τιερί Μαριάνι, τονίζοντας πως «η Γαλλία δεν απειλείται» από μια υποτιθέμενη ρωσική επίθεση.

Μιλώντας στον αέρα του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού LCI, ο ευρωβουλευτής με την Εθνική Συσπείρωση (RN) της Μαρίν Λεπέν, υποστήριξε ότι «η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να κερδίσει» τον πόλεμο με την Ρωσία. «Είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική διευθέτηση το συντομότερο δυνατό», υποστήριξε ο Μαριάνι.

Υποστήριξε επίσης ότι «τους επόμενους μήνες, η πρώτη γραμμή [των ουκρανικών στρατευμάτων] θα απωθηθεί», καθώς η Ουκρανία αποδυναμώνεται.

Ο Μαριάνι προέτρεψε τον Γάλλο πρωθυπουργό να μην ρίξει «λάδι στη φωτιά», παραμένοντας εκτός της σύγκρουσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Φεβρουαρίου, οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ουκρανίας, Εμμανουέλ Μακρόν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπέγραψαν ένα Σύμφωνο Ασφαλείας, σύμφωνα με το οποίο το Παρίσι προτίθεται να παράσχει στην Κίεβο επιπλέον στρατιωτική βοήθεια αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα καλύψει «όλες τις πτυχές της συνεργασίας».

Αυτό περιλαμβάνει συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, της στρατιωτικής εκπαίδευσης, πληροφορίες και πολιτική βοήθεια. Το έγγραφο τέθηκε σε ισχύ αμέσως μετά την υπογραφή του και θα ισχύει για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ο Μακρόν είχε ανακοινώσει στις 26 Φεβρουαρίου ότι, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Παρίσι με αντιπροσώπους περίπου 20 δυτικών χωρών, συζητήθηκε η δυνατότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμμετέχοντες δεν κατάφεραν να επιτύχουν συναίνεση επί του θέματος αυτού, αλλά ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα