ΑΘΗΝΑ
14:39
|
02.05.2024
Παράλληλα, ο Μακρόν άφησε υπονοούμενα ότι η χώρα δεν θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους Αγώνες το καλοκαίρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία» ότι η Ρωσία έχει βάλει στο «στόχαστρο» τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που αναμένεται να διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης», δήλωσε ο Μακρόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πιστεύει ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να στοχοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε τι είδους πληροφορίες βασίζεται η ανησυχία του.

Οι δηλώσεις του Μακρόν, που έγιναν σε εκδήλωση στο Παρίσι για τα εγκαίνια του νέου Κολυμβητηρίου για τους Ολυμπιακούς στο Σεν Ντενί, αποτελούν την πιο ευθεία αναφορά του Γάλλου προέδρου σχετικά με ενδεχόμενους κινδύνους ασφαλείας κατά την διάρκεια των Αγώνων.

Παράλληλα, ο Μακρόν άφησε υπονοούμενα ότι η χώρα δεν θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους Αγώνες το καλοκαίρι. «Η Ρωσία προωθεί κάθε μέρα το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό ή το άλλο, επομένως θα ήταν ρίσκο. Και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να κρατηθούμε. Το σθένος, η αυτοπεποίθηση, η σχέση με την αλήθεια, είναι η δύναμη των δημοκρατιών και των μεγάλων εθνών», δήλωσε.

Ο Μακρόν έχει τους τελευταίους μήνες υιοθετήσει μια άκρως επιθετική στάση έναντι της Ρωσίας, δηλώνοντας ότι η Μόσχα πρέπει να νικηθεί, και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάνε ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία, αν και έχει διευκρινίσει ότι η Γαλλία δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε εχθροπραξίες εναντίον της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα