ΑΘΗΝΑ
02:36
|
03.05.2024
Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Οκτωβρίου, η ΔΟΕ ανέστειλε τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή μέχρι νεωτέρας.
Η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, στη Ρωσία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για αποκλεισμό Ρώσων αθλητών από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού αποκλειστικά και μόνο λόγω της υπηκοότητας τους καταγγέλλει την ηγεσία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) ο επικεφαλής της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ROC), ο οποίος ισχυρίζεται ότι το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ο οργανισμός «παίζει πολιτικά παιχνίδια».

Οι δηλώσεις έρχονται μετά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΟΕ στη Λωζάνη, στις 19-20 Μαρτίου, όπου αποφάσισε να απαγορεύσει στους αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία να λάβουν μέρος στην Παρέλαση των Αθλητών στην τελετή έναρξης των αγώνων, αλλά και τον αποκλεισμό των χωρών από την κατάταξη βάσει των μεταλλίων που έχουν κερδίσει.

«Οι αρχές της διεθνούς Ολυμπιακής Κίνησης τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ειδικοί στο να υποστηρίζουν ότι το μαύρο είναι λευκό, μεταφέροντας την δική τους ευθύνη σε οποιονδήποτε άλλο να αντιμετωπίσουν τα καθορισμένα καθήκοντα τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Επιτροπής, Στανισλάβ Ποζντνιάκοφ, σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Για παράδειγμα, τέτοια καθήκοντα όπως η εξόντωση οποιουδήποτε σχετίζεται με τη Ρωσία από το διεθνές αθλητικό τοπίο, που αυτή [η ΔΟΕ] έχει υφαρπάξει», συνέχισε.

«Επιτέλους, ανακοινώθηκε επίσημα ότι η Λωζάνη [που φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία της ΔΟΕ] είναι ένας παίκτης στην πολιτική σκηνή και ο αθλητισμός είναι διαπλεκόμενος με την πολιτική. Ένας ακόμα μύθος καταρρίπτεται», σημείωσε ο επικεφαλής της ROC.

«Ωστόσο, κυκλοφορεί ένα νέο παραμύθι για τον υποτιθέμενο αποκλεισμό της Ρωσίας [από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι]», δήλωσε. «Αυτό εμφανίστηκε τη στιγμή που κανένας από τη χώρα μας δεν είχε προσκληθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ακόμα κανείς δεν έχει προσκληθεί έως τώρα», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική αυτής της ΔΟΕ σημαίνει αποκλεισμός των αθλητών βάσει της εθνικής τους ταυτότητας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Οκτωβρίου, η ΔΟΕ ανέστειλε τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή μέχρι νεωτέρας, μετά την περίληψη των Ολυμπιακών συμβουλίων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και των περιοχών της Ζαποροζίας και της Χερσώνας ως μέλη του ρωσικού οργανισμού.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα