ΑΘΗΝΑ
06:42
|
02.05.2024
Θετικά έχει απαντήσει και η Πολωνία, με τον υπουργό Άμυνας της χώρας να ανακοινώνει την αποστολή στρατιωτικής ενίσχυσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίτημα να συνεισφέρουν με επιπλέον στρατιωτικό, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, έστειλε η Γαλλία σε 45 χώρες, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, η Γαλλία ανακοίνωσε πως ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας της. «Το πλαίσιο ασφαλείας, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, σημαίνει ότι υπάρχει υψηλή επαγρύπνηση όσον αφορά στην ασφάλεια αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων», ανέφερε Γάλλος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Όσον αφορά το στρατιωτικό προσωπικό, το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας ζήτησε έναν «μικρό αριθμό», για «πολύ συγκεκριμένες» εργασίες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η χώρα σχεδιάζει να αναπτύξει τουλάχιστον 45.000 αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και δυνάμεις ασφαλείας με 20.000 άτομα και 15.000 στρατιωτικούς, προκειμένου κάθε μέρα να υπάρχει προστασία στη χώρα.

Την περασμένη Τρίτη, ο Γενικός Διευθυντής της Γαλλικής Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας δήλωσε ότι ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένων «επιθέσεων από κράτη που θέλουν να διαταράξουν τους Αγώνες επειδή δεν είναι ικανοποιημένα για έναν ή περισσότερους λόγους, και που ενδέχεται να προσπαθήσουν να διαταράξουν την τελετή έναρξης ή να προκαλέσουν προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες».

Το γαλλικό αίτημα για σχεδόν 2.185 ενισχύσεις για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πρακτική που συνηθίζεται σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Ακόμη και πριν από την επίθεση στη Μόσχα, η Γερμανία και η Γαλλία είχαν συμφωνήσει να αποστείλουν προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Γαλλία έστειλε 200 χωροφύλακες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ το 2022 και υποδέχθηκε επίσης 160 αξιωματικούς από άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις ασφαλείας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι που φιλοξένησε πέρυσι.

Θετικά στο αίτημα της Γαλλίας έχει απαντήσει και η Πολωνία, με τον υπουργό Άμυνας της χώρας να ανακοινώνει την αποστολή στρατιωτικής ενίσχυσης.

«Οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις θα ενταχθούν στον διεθνή συνασπισμό που έχει συσταθεί από τη Γαλλία για να υποστηρίξει την προετοιμασία και την ασφάλεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Μια ειδική ομάδα αποτελούμενη από στρατιώτες μας, συμπεριλαμβανομένων και σκύλων ανιχνευτών, θα αναπτυχθεί στο Παρίσι. Ο κύριος στόχος της θα είναι να αναλάβει επιχειρήσεις για τον εντοπισμό εκρηκτικών και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλάντισλαβ Κοσίνιακ-Καμίτζ.

Η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία θα συμμετάσχουν επίσης, παρέχοντας δεκάδες αστυνομικούς για να βοηθήσουν στην περιπολία στους δρόμους, δήλωσαν διπλωμάτες, με την κυβέρνηση να αναφέρει πως συνολικά στο αίτημα έχουν απαντήσει θετικά 35 χώρες. Τέλος, σημειώνεται πως το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα στείλουν και αυτές τις δικές τους δυνάμεις ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα